Emlékszel Prokopp Dórára? Így él most az 52 évesen is gyönyörű sztár
Prokopp Dóra gyermekei már felnőttek, így új korszakot nyitott az életében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Prokopp Dóra már jó pár évvel ezelőtt hátat fordított a rivaldafénynek, az emberek mégis emlékeznek rá: a szívükbe zárták, amikor 1993-ban a Szerencsekerék című vetélkedő betűforgató háziasszonya lett. 

A kilencvenes évek végén az RTL Klubon a Dóra mozija című filmes magazint vezette, 2000-ben pedig ismét a Magyar Televízió képernyőjén volt látható a Rajongó című műsorával. 

A tévézésnek és a rivaldafénynek is hátat fordított

A Filmmúzeum csatornán legendás magyar színművészekkel és rendezőkkel készített felejthetetlen interjúkat, emellett több tematikus tévécsatornát is indított: Pax TV, a Paprika TV és a Deko TV. A tévézésnek hátat fordítva férjével éttermet nyitottak, nemrég pedig létrehozták a Főfotó galériát.  

Prokopp Dóra 2003-ban, a Filmmúzeum Rt. vezérigazgatójaként
Prokopp Dóra 2003-ban, a Filmmúzeum Rt. vezérigazgatójaként
Fotó: MTI/Nándorfi Máté

Prokopp Dóra az elmúlt években interjút is ritkán adott, ám most a wmn.hu internetes magazin újságírójának, Gyárfás Dorkának szívesen mesélt arról, hogyan él ma. 

Az 52 éves sztár azzal kezdte, hogy új korszakot nyitott az életében, miután mind a négy gyermeke felnőtt. Sára lánya már férjhez ment, Krasznai Jánossal kötött házasságában született gyerekei, Róza, Vilmos és Bora is nagykorúak már. 

Harmincadik éve vagyok anya, és már nem is emlékszem, milyen volt, amikor én voltam az első.

Szeretnék újra a saját életem középpontjában lenni. Ezt egy tudatosodási folyamat fontos állomásának is tekintem, másrészt rá is vagyok kényszerítve arra, hogy alkalmazkodjam hozzá, mert már nemhogy nincs rám szükség, de kifejezetten útban vagyok - mesélte. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem esett kétségbe, amikor elkezdtek kirepülni a gyerekei, mert az elmúlt években is mindig új utakat keresett. Most tanfolyamokat tart. 

- Én azt tanítom, hogyan tudunk leszokni a saját gondolatainkról, sémáinkról, és hogyan tudjuk az elménket nyugdíjazni. 

- Azt szeretem az Access Consciousnessben, hogy nem ad válaszokat, csak kérdez. A teremtés mindig a kérdésekkel kezdődik, és ma már tudom, hogy ahány ember, annyiféle igazság. Én azelőtt mindig valakinek az igazsága mellé akartam odaállni, ezért kerestem a gurut. Volt olyan szerencsém, hogy háromszor is találkoztam őszentségével a dalai lámával, és mindig azt vártam, hátha egyszer odakacsint csak nekem. Nem kacsintott. De miért is kellett várnom rá? Nekem kell magamra kacsintanom a szelfibot végéről.  

Pokrivtsák Mónika 10 éve hagyott fel a tévézéssel

Pokrivtsák Mónika az RTL Klub indulásának évében, 1997-ben került a csatornához, ahol rögtön rá is bízták a Meri vagy nem meri című vetélkedő vezetését. Később olyan műsorokat vezetett, mint a Mire gondolok?, a Joker, a Teleparti, a Találkozások vagy a Játékzóna. Tíz évvel ezelőtt felhagyott a televíziózással, és amerikai üzletember férjével az Egyesült Államokba költözött. 

Ezt is szeretjük