Emlékszel Pálffy Istvánra? A Tények és a Magyar Televízió híradósa volt

Pálffy István 2010-ben hagyott fel a tévézéssel, hogy politikai pályára lépjen.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Pálffy Istvánra a legtöbben a televíziós korszakából emlékeznek, vezette a TV2 Tények, illetve Jó estét, Magyarország című műsorát és a Magyar Televízió híradóját is. Az egykori műsorvezető már hosszú évekkel ezelőtt, 2010-ben búcsút intett a televíziózásnak. 

A hatvanéves híresség politikai pályára lépett, volt országgyűlési képviselő és magyar nagykövet is. 

Pálffy István és a Tények

Pálffy István 1988-tól 1997-ig a Magyar Rádió, többek között a Krónika című műsor munkatársa volt, 1992-től 1997-ig pedig a Magyar Televízió Magyarországról jövök, illetve A Hét című műsorainak műsorvezetőjeként láthattuk a képernyőn. 

Stahl Judit és Pálffy István 2011-ben a DTK Show című műsorban.
Stahl Judit és Pálffy István 2011-ben a DTK Show című műsorban.
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

1997 és 2002 között a TV2 Tények és a Jó estét Magyarország! című hírműsorait vezette. 2002-ben Stahl Judit is búcsút intett a TV2 hírműsorának, amelyben Pálffyval remek párost alkottak, de csak a képernyőn. Az 51 éves sztár az ATV Spririt Húzós című műsorában elárulta, hogy a színfalak mögött sokszor nem jöttek ki jól. Pálffy István mindig csak elé dobta az adásmenetet, és egy interjúban díszzsebkendőnek nevezte híradós társát. 

- Sokáig írtam úgy neki SMS-t, hogy "Hello, itt a zsebkendő, de nem fújhatod belém az orrod" - idézte a Blikk a műsorból Stahl Judit szavait. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Rossz viszonyban ugyanakkor nincsenek. Amióta Stahl búcsút intett a televíziózásnak, gasztronómiával, illetve magazin- és könyvkiadással foglalkozik. Pálffy István A 100 legjobb magyar bor című kötetei, amelyekben évről évre azt javasolta, mit érdemes megvenni, egykori kolléganője kiadójánál készültek. 

A Magyar Televíziótól az Országgyűlésbe

Pálffy István 2002-ben visszatért a Magyar Televízióhoz, ahol a Híradót vezette 2008-ig, majd a Panoráma heti hírműsor vezetője lett. 2010-ben távozott a köztévétől, és felhagyott a televíziózással, hogy a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokon a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) színeiben indulhasson. A Hajdú-Bihar megyei listáról bejutott a parlamentbe. 2014-ig volt a KDNP-frakció tagja, és a kulturális és sajtóbizottság alelnöke lett. 

2017 novemberében Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét (jobbra) fogadta Dublinban Leo Varadkar ír miniszterelnök (középen). A bal oldalon Pálffy István, Magyarország dublini nagykövete.
2017 novemberében Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét (jobbra) fogadta Dublinban Leo Varadkar ír miniszterelnök (középen). A bal oldalon Pálffy István, Magyarország dublini nagykövete.
Fotó: MTI/Országgyűlés Sajtóirodája

2014 novemberétől az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadójaként dolgozott, majd 2015-től kinevezték dublini magyar nagykövetnek. A 2020. január 9-én megjelent Magyar Közlöny szerint a posztról Áder János köztársasági elnök 2019 december elején visszahívta. A Pálffyra vonatkozó résznél az olvasható, hogy a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére történt a felmentés, de érdemei elismerése mellett - adta hírül az Index

Kovács P. József bemondó egykor és ma

Kovács P. József a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb férfi bemondója volt, aki hiába él évek óta visszavonultan, máig mindenki imádja, és emlékszik rá a tévéből - pláne, ha meg is szólal. 

Ezt is szeretjük