Emlékszel Batiz Andrásra? Nézd meg, a Fókusz egykori műsorvezetője mivel foglalkozik ma!
Batiz András a televíziózás és a kormányszóvivő munka után kommunikációs céget alapított.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Batiz András húszévesen már képernyős lett, két évvel később pedig az RTL Klub Fókusz című műsorának egyik műsorvezetője, aminek az országos ismertséget köszönheti. 

A műsorvezetéssel már több mint 15 éve felhagyott, sokan mégis azt hiszik, még mindig tévésként dolgozik. A Házon kívül című műsorban arról mesélt, mihez kezdett a Fókusz után, és mivel foglalkozik napjainkban. 

Batiz András a Fókusz után kormányszóvivő lett

1994 és 1997 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt Vitray Tamás és Horváth Ádám osztályába, de közben már a Magyar Televíziónál is dolgozott olyan műsorokban, mint a Múzsa, az Ablak vagy a Tonik. A diplomaosztó évében, 1997-ben az RTL Klub műsorvezetője lett.  

- Akkor indultak a kereskedelmi tévék, és ez olyan mélyen égetett be arcokat, hogy a mai napig sokan azt hiszik, a tévében dolgozom - mondta az RTL Klub Házon kívül című műsorában. 

batiz-andras-fokusz
Fotó: RTL Klub/Fókusz

A műsorvezetésnek 2004-ben intett búcsút, de a képernyőn még továbbra is láthatták a nézők, ugyanis a Gyurcsány-kormány szóvivője lett. Kapott érte hideget-meleget, és már csak ezért sem engedhette meg, hogy felkészületlen legyen, és az újságírók kérdéseit is mindig komolyan vette.

- Az volt az első néhány napban a fő tervem, hogy legalább hét napig bírjak kormányszóvivő lenni, mert az akkor több mint hat nap, mint amennyit Havas Henrik volt, és akkor már nem leszek én a legrövidebb ideig szolgált kormányszóvivő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Saját céget alapított

29 évesen, még gyermektelen, de stabil párkapcsolatban élő férfiként vállalta a feladatot. A műsorban azt mondta, csak pozitív hozadékát látja a két és fél éves kormányszóvivői munkájának. Ezt követően nem akart sem politizálni, sem visszamenni tévézni.

batiz-andras-2020
Fotó: RTL Klub/Házon kívül

Saját kommunikációs céget alapított, ami ma már harminc embert foglalkoztat. Cégvezetők felkészítésével, kommunikációs stratégiák felépítésével vagy előadói készségek fejlesztésével is foglalkoznak. Meg is nősült, felesége, Krisztina 2006 májusában egy fiúval, Ivánnal ajándékozta meg, míg kislányuk, Léda 2010-ben jött a világra. 

Batiz András ez előadásaiban a depresszióról, szorongásról, hipochondriáról is beszél, ami sok munkahelyen előfordul, mégis csak kevesen beszélnek róla. A volt tévés saját példájával hívta fel a cégvezetők figyelmét arra, nem jó, ha valaki annyira túlhajszolja magát, hogy már csak akkor veszi észre a bajt, ha ijesztő fizikai tüneteket produkál. 

Batiz András pánikrohammal küzdött

- Megszámoltam, hogy a három hónap alatt, amíg nem dolgoztam, pontosan 275 darab gyógyszert vettem be. Ezek szorongásoldók és antidepresszánsok voltak. A kollégáimnak is végeredményben ezen az előadáson keresztül meséltem el, mi is történt velem nyáron, hogy miért is nem dolgoztam három hónapig, de utána leültem velük.

batiz.andras-cege
Fotó: RTL Klub/Házon kívül

- Mindig mindenhol helyt tudtam állni, de volt olyan értekezlet, ahonnan egyszer csak ki kellett jönnöm, mert úgy éreztem, hogy ha most nem jövök ki, akkor elájulok. Olyan is, amikor le kellett mennem az utcára, és ültem a padon órákig, hogy "Pfú, rendbe jöjjek!" Volt, hogy itthon mentőt kellett hozzám hívni, mert olyan szorongásos rohamom volt, hogy azt hittük, ez egy sztrók. Én magam is azt hittem - vallotta be a 44 éves szakember.

Pánikrohama volt az agyvérzéshez hasonló tünetekkel, amiről most azért beszélt a nagy nyilvánosság előtt, hogy megmutassa, nem szégyen segítséget kérni, és néha félre kell tenni a munkát, nemet kell mondani feladatokra.  

Batiz András és felesége, Krisztina

Batiz András 2005-ben vette feleségül Debre Krisztinát. A házaspárnak egy fia és egy lánya született, akik már kamaszok. 

Ezt is szeretjük