Emlékszel a Szomszédok pincérére? Borbély László ma már nem a színészettel foglalkozik

Borbély László elsőre el sem akarta vállalni a szereplést a Szomszédokban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rezső, a pincér - a Szomszédok sorozat rajongóinak nem is kell többet mondanunk ahhoz, hogy tudják, kiről van szó. A Borbély László által alakított figurát egy ország szerette meg az 1987-től 1999-ig vetített filmsorozatban.

Noha a mai napig az 1995-től a telenovella megszűnéséig játszott szerepével azonosítják, a színész eleinte el sem akarta vállalni azt, mivel úgy érezte, köszönőviszonyban sincs a csokornyakkendős felszolgáló karakterével.

Borbély László ma ezzel foglalkozik

Az 1962-es születésű művész hihetetlenül korán elhatározta, hogy színész lesz. Alig múlt hároméves, amikor közölte szüleivel, milyen pályán szeretne érvényesülni.

szomszédok-1
Fotó: Magyar Televízió/ Szomszédok

- Nagyon határozottan előttem van a kép: a szoba ablaka, a rácsos fehér kiságy, amiben álltam, és azt mondtam magamnak, hogy színész leszek - emlékezett vissza a Hot! magazinnak 2021 szeptemberében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Valóra is váltotta az álmát. Egész gyerekkorában szavalóversenyről szavalóversenyre járt, színjátszó körökben lépett fel, 14 évesen pedig megnyerte az országos Kazinczy-versenyt is. 1985-ben szerezte meg a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ezután a József Attila Színház szerződtette le.

Az ott töltött évekről keserédes emlékeket őriz: bár társulati tagként biztonságban érezte magát, heti harminc előadása volt, az akkori igazgató, Léner Péter váratlanul mindenből kivette, és kiadta az útját. Ezek után vált szabadúszóvá, dzsesszzenekart alapított, és elindította saját vállalkozását is, egy reklámügynökséget. 

Bár a cége sikerrel működött, ő egyszerűen kiégett vezetőként. Az ekkor megtapasztalt érzéseket vette alapul, hogy új fejezetet nyisson az életében, és ma üzleti coachként tart előadásokat.

- Vezetőket tanítok vezetni. A cégtársammal kidolgoztunk egy online mérőeszközt, ami a szervezeti kiégés fokozatait méri, személyesen és cégszinten. Elsősorban Kanadában, de itthon is sikeres a szoftver, immár 15 éve foglalkozom coachinggal és "agydizájnnal”.

A Szomszédok fontos női mellékszereplői ma

Malek Andrea 1989 és 1993 között Szalóki Eszter mentőgyakornokot alakította a Szomszédokban, aki miatt veszélybe került Mágenheimék házassága, a doktor ugyanis belehabarodott. Ennek ellenére kedvelték a nézők a szép, mosolygós lányt. Képes összeállításunkban megnézheted a Szomszédok fontos női mellékszereplőit: mennyit változtak az évek során, és mivel foglalkoznak ma. 

Ezt is szeretjük