Frajt Edit 65 éves lett: ennyit változott a Szomszédok Mágenheim Julija

Nézd meg a Szomszédok főszereplő színésznőit egykor és ma!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Szomszédok az egyik leghíresebb és legnépszerűbb magyar televíziós sorozat, amely a ’80-as és ’90-es években futott a Magyar Televízióban. 

Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, míg az utolsó, 331. fejezetét 1999. december 30-án adták le. A teleregény hirtelen befejezése nemcsak a nézőket, hanem magukat a szereplőket is meglepte. 

A Szomszédok színésznői egykor és ma

A sorozat sikerét mi sem bizonyítja, hogy sokszor fut az ismétlése, valamint hogy a főszereplőket sokan a mai napig sorozatbeli nevükön emlegetik, illetve szólítják meg nagy szeretettel az utcán. Frajt Edit, aki Mágenheim Ádámné Szikszay Júliát alakította, rengeteget köszönhet a Szomszédoknak, de egy idei interjúban azt nyilatkozta, a teleregény be is skatulyázta őket, ő például az összes nagy szerepét a Szomszédok előtt kapta. 

Azt utóbbi években nem játszott színpadon, de az Újszínházban 2020 nyarán örömmel tudatta, hogy A kőszívű ember fiai című előadásban megkapta Plankenhorst Antoinette szerepét, akinek a lányát, Plankenhorst Alfonsine-t már alakította a teátrumban bő harminc évvel korábban.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek során a Szomszédok női főszereplői.

Ezt is szeretjük