A házából is kiteszik - A 80-as évek magyar sztármanökenje összeomlott
Bíró Ica feje fölül elárverezték a házát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bíró Ica a ’80-as és ’90-es évek ünnepelt modellje és manökenje volt, Metal Lady néven a zeneiparban is kipróbálta magát, valamint a magyar Jane Fondaként is emlegették, amikor a ’90-es évek közepén fitneszvideót adott ki. Azt gondolhatnánk, hatvanévesen gondtalan életet él, de ez koránt sincs így. Devizahitele miatt ő is annyira eladósodott, hogy másfél év alatt elvesztette budai házát, melyet a szülei és ő egy élet munkájával húztak fel. Az otthonát elárverezték a feje fölül, lányával együtt bármikor kilakoltathatják.  

Bíró Ica azt mesélte, a végrehajtó közölte vele, számítson rá, hogy még november 15-e előtt utcára kerül. 

- Nem vagyok bűnöző, mégis itt kell rettegnem a saját otthonomban. Nem könnyű feldolgozni. Lelkileg és pszichésen ez óriási teher, úgyhogy elnézést, ha nem a régi Bíró Icát látják, hanem egy kicsit összetörtet, de remélem, mindenki megért, mert ez borzasztó - mondta elcsukló hangon, a könnyeivel küzdve az RTL Klub Fókusz című műsorában. 

2005 környékén vett fel svájci frank alapú jelzálogkölcsönt, melyből két másik lakást vásárolt, ezek egyike is kalapács alá került. A részleteket évekig fizette. A hitelt 140 forintos árfolyamon vette fel, ami egyre emelkedett, végül 256 forint lett. Törlesztőrészlete az eredeti összeg háromszorosa lett. Ezt nem tudta kifizetni, kiadott könyve után sem kapta meg azt az összeget, amire számított, így fizetésképtelenné vált. 

- Az első két-három évben még mentek a dolgok, aztán utána már nem. Nem tudtam fizetni, ezért átadták egy faktorcégnek, ami meg még többet kért, mint a bank. Teltek-múltak az évek, hosszas pereskedés következett, aztán jött egy bírósági döntés, ahol elsikáltak, még a horribilis perköltséget is a nyakamba varrják, annak ellenére, hogy alig keresek. Egy életen át nem lehet ennyi pénzt kifizetni - panaszkodott.  

Bíró Ica már a ház nagy részét összepakolta, mert a végrehajtó azt mondta, ami a házban marad, az az övéké. Most abban bízik, hogy kap még egy esélyt, és a bíróság felülvizsgálja a döntést. A fellebbezést már beadta. A fizetés alól nem akar kibújni, de azt nem tudja tudomásul venni, hogy egy elhibázott döntés miatt mindenét elbukhatja. 

Ezt is szeretjük