A 66 éves magyar énekesnő elveszíti a házát - Nagy bajba került a hitele miatt
Pál Éva, a Neoton együttes egykori énekesnője a Facebookon kért segítséget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kedden sokakat felkavart a hír, miszerint Pál Éva, a Neoton Família egykori énekesnője elveszíti a házát: a bank három hét múlva elárverezi azt, ugyanis nem tudja fizetni a svájci frankos hitelét. Bízott abban, hogy a zenei életbe való visszatérése kihúzza a nehéz anyagi helyzetből, de nem így lett. 

A Facebook-oldalán kért segítséget, a posztban leírta, milyen elkeserítő helyzetbe került, és azt kérte, aki tud, segítsen.

"Kedves Mindenki!

Már régóta nem írtam, mert minden energiámat lekötötte az, hogy kimentsem nehezen megszerzett házunkat. Sajnos 13 év küzdelem után: nem sikerült. (Svájci frank hitel.)

3 hét múlva árverezni akarják, így most el kell adnunk. 

Sajnos minden igyekezetünk (még fizetési készségünk mellett is) zátonyra futott.

Kérlek Benneteket, segítsetek!

Osszátok, mert nagyon kevés az időnk. (A végrehajtás 19 millióról szól) 

SOS SOS SOS

Szeretnénk eladni Csepel kertváros legszebb zöldövezeti részén lévő 1100 nm.-es telken 3 szobás 2 fürdőszobás (egyiket fel kell újítani).

Ára: 36 millió forint, a hitel kiváltása után ebből tudunk talán vidéken tovább élni.

A közelben MINDEN (Iskola, óvoda, piac, stb. stb. 5-8 percen belül elérhető, kitűnő közlekedés (Belváros 25-30 perc), mellette cinke, feketerigó családok zenélnek az idilli csendben. 2 kutyámmal fájó, sajgó szívvel együtt készülünk a változásra.

Minden megosztást köszönök!

Érdeklődni: 70-548-4495" - írta a bejegyzésben.

Sokan megosztották a posztját, és reagált több olyan hiteles is, aki hasonló cipőben jár. Pál Éva, aki pont tegnap, július 4-én ünnepelte a 66. születésnapját, a köszöntések mellett a segíteni akarók fáradozásait is megköszönte.

Az énekesnő 1983-ban lépett ki a Neotonból, de miután az együttes dobosa, Bardóczi Gyula tavaly megkereste, hogy Neo-Neoton néven alapítsanak új zenekart, a visszatérésre készült. A Blikknek azt nyilatkozta, a zenei újrakezdés miatt gyógynövényüzletét is eladta, amiből a hitelét fizette. Pál Éva tízmilliós kölcsönt vett fel, amiből visszafizetett 8,9 milliót, de az eredeti 98 ezer forintos törlesztőrészlet 180 ezerre ugrott.

- Nem volt sok pénzem, de abból fellépőruhákat vettem, csináltattam egy szép szemüveget, felkészültem arra, hogy újra koncertezek. Végül botrány lett, nem együttes – mesélte a lapnak, utalva arra, hogy a Neoton Família Sztárjai néven Csepregi Évával a mai napig fellépő Végvári Ádám nem örült, amikor megtudta, Pál Éva is régi Neoton-slágerekkel akar koncertezni.

Csepregi Éva a Blikk megkeresésére azt mondta, sajnálja volt kolléganőjét, ugyanakkor közös fellépést nem terveznek vele.

- Tragédia, hogy a hitel miatt ez történt Évával, borzasztó ezt hallani, együtt érzek vele.

A helyében ügyvédhez fordulnék, mert nem lehet ilyen uzsorakamattal zsarolni az embereket.

Arra nem tudok választ adni, hogy újraalakulhatnánk-e, hiszen amióta szétváltunk, nagyon másfele sodort bennünket az élet.

Ezt is szeretjük