Bay Éva meglepő titkot árult el a Magyar Televízió bemondónőiről
Bay Éva 1976-tól 1999-ig dolgozott a Magyar Televízió bemondójaként és műsorvezetőjeként.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Paramount Network április 1-jei Retró napján a filmcsatorna időutazásra invitálja nézőit: a ’80-as, ’90-es évek ikonikus bemondói, Bay Éva, Mohai Gábor, illetve a kultikus narrátor, Bozai József segítségével repülhetünk vissza a televíziózás hőskorába.

Kiderül, hogyan konferálták volna fel a bemondók annak idején a produkciókat, és hogyan hangzottak volna klasszikus, retró stílusban narrálva a filmajánlók. A bemondónő emellett egy érdekes titkot is elárult. 

Bay Éva a bemondónők frizurájáról elárult egy titkot

A Magyar Televízió bemondóit az egész ország szerette, sokan példaképként tekintettek rájuk. A bemondónők ruháit sokan másolták, és megvarratták vagy maguk készítették el. Akkoriban még nem volt ruhaszponzor, csak ruhapénzt kaptak, amiből nem telt sok kreációra, a képernyősök a saját ruhatárukat variálták. 

bay-eva-bemondo
Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

A sminkjüket és a frizurájukat is maguk készítették el. Az utóbbiról Bay Éva, aki a régi időkből maradt, 22 éves zakójában érkezett a Paramount Network alkalmi bemondói feladatára, elmesélt egy érdekességet. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Az asztal mögött álltam, nem volt súgógép, csak egyszerűen leírták a szöveget, amit el kellett mondanom, ugyanúgy, mint annak idején. 

- A hajam is hasonlított a régihez, amiről Takács Marika mindig azt mondta, hogy egy bemondónőnek sosincs frizurája, mert elölről ugyan szép volt, de közben hátul meg egy fészek! Egyébként akkoriban még nem volt klíma a stúdiókban, de szerencsére csak konferálás előtt adták be a fényt, mert még így is sokszor nagyon melegem volt - mesélte a 68 éves sztár. 

A Szomszédok színésznői egykor és ma

A sorozat sikerét mi sem bizonyítja, hogy sokszor fut az ismétlése, valamint hogy a főszereplőket sokan a mai napig sorozatbeli nevükön emlegetik, illetve szólítják meg nagy szeretettel az utcán. Így van ez Frajt Edittel is, aki Mágenheim Ádámné Szikszay Júliát alakította. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek során a Szomszédok női főszereplői.

Ezt is szeretjük