62 éves lett Lőrincz Gabriella: a Magyar Televízió gyönyörű bemondónője egykor és ma

Kíváncsi vagy, mi lett a Magyar Televízió kedvenc bemondónőivel?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bemondónők évtizedeken át a nézők mindennapjainak részei voltak. Az egész ország ismerte őket, családtagként tekintettek rájuk, rengeteg nézői levelet kaptak. 

A Magyar Televízió bemondónői igazi példaképeknek is számítottak, akik ruháikkal divatot teremtettek, sminkjüket és frizurájukat pedig másolták a női nézők. 

A Magyar Televízió bemondónői

Az 1959. január 21-én született Lőrincz Gabriellát felvették ugyan a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de egy év után eltanácsolták. Az ott eltöltött idő alatt viszont látogathatta Montágh Imre óráit, és hangképzést tanulhatott. Végül az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát magyar-népművelés szakon, útja innen vezetett a tévézéshez. Amikor a Magyar Televízió felvételt hirdetett bemondói munkakörbe, beadta pályázatát. 1982-ben debütált a képernyőn, először bemondó, majd műsorvezető lett, illetve szerkesztő.

A ’90-es években iskolát alapított azoknak, akik a televíziós műfajok iránt érdeklődtek, ezt öt éven keresztül vezette. Lőrincz Gabriella a szerkesztő-rendezője A Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában című ismeretterjesztő műsornak, amely 1999-ben a Magyar Televízió 2-es csatornáján indult el. Könyvet és DVD-t készített belőle, az elmúlt években vetítéssorozattal egybekötött előadásokat is tartott városszerte. A képernyőt 25 év után, 2008 elején hagyta ott. Döntése tudatos volt, és közös megegyezésen alapult. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott Lőrincz Gabriella és a Magyar Televízió népszerű bemondónői.

Ezt is szeretjük