Ákos és ritkán látott lánya - A 17 éves Annával közös albumot készített
Ákos Idősziget című új albumán mutatkozik be 17 éves Anna lánya szerzőként és énekesnőként.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Négy év után új stúdiólemezzel jelentkezik Ákos. Az album 2019. október 2-án jelent meg Idősziget címmel, gazdag képanyaggal, 32 oldalas füzettel CD-n, és elérhető a digitális zenei felületeken is. A hanghordozó azért is különleges, mert legidősebb lánya, Anna ezen mutatkozik be szerzőként és énekesnőként. 

Az Időszigeten 14 dal kapott helyet: tíz vadonatúj szerzemény és négy sikerdal a Hazatalál EP-ről. Az utóbbi felvételeket a Turné 2019 koncertjei között rögzítették, keverték és maszterelték Ákos hangstúdiójában. A lemezen a ’80-as éveket idéző, jól ismert szintetizátorhangzás mellett bonyolult vokálok, oldschool jellegű dob- és gitárfelvételek hallhatók.

akos-lanya-anna

A slágervárományos számok mellett még egy különlegességet tartogat az album: Ákos 17 éves lánya is bemutatkozik rajta - szerzőként és énekesként egyaránt.

- Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirock-turnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban. Az Idősziget albumot komoly mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt 30 évben megtanultunk. A Néma fohász az első szólólemezem akusztikus világába, a Csend leszek a szintipop-korszakba repíti a hallgatót. Az Elhiszem zenéjét Anna lányom jegyzi, vele mindig nagy élmény együtt énekelni, és ezúttal a közönség is hallhatja az eredményt - árulta el a Kossuth-díjas énekes. 

Az album elsőként kiemelt dala a Felemel, amelyhez saját rendezésű klip is készült.

Ákos legidősebb lánya, a 17 éves Anna

Ákos 2019 augusztusában posztolt ki egy Annával közös fotót, ami a stúdióban készült. Ebből már sejteni lehetett, hogy az 51 éves sztár új albumán 17 éves gyereke is hallható lesz. Ákos négy gyermek édesapja. Felesége, Krisztina az 1998-ban világra jött Márton után három lánnyal ajándékozta meg: Anna 17 éves, a középső, Kata 14, a legfiatalabb, Júlia pedig kilencéves. A három lány közül Anna örökölte leginkább Ákos génjeit, ezt te is láthatod, ha megnézed a Kossuth-díjas énekes lányairól készített képes összeállítást. 

Ezt is szeretjük