Tinisztárból gyönyörű énekesnő: Agárdi Szilvi arany estélyiben ragyogott díjával

Agárdi Szilvi nyert a Duna Csináljuk a fesztivált! című műsorának döntőjében.

agardi-szilvi-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kilenc dal versenyzett az évszázad slágere címért  a Duna show-műsora, a Csináljuk a fesztivált! döntőjében. A közönség és a zsűri szavazatai alapján az Úgy szeretném meghálálni című Kovács Kati-dal végzett az élen Agárdi Szilvivel.

Az évszázad slágerének kiválasztása a tavalyi évadhoz hasonló módon történt: elsőként a stúdióban ülő nézők szavazhattak, majd az összesítés után a zsűri - Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi - adhattak további pontokat a dalokra, amellyel kialakult a végleges sorrend.

Agárdi Szilvia és a Csináljuk a fesztivált!

A dobogó harmadik fokán, 83 ponttal a Padlás című zenés darabból híressé vált Presser Gábor-szerzemény, a Fényév távolság végzett Sándor Péterrel. Az első helyről mindössze két ponttal maradt le Gábor S. Pál - Szenes Iván dala - amit Cserháti Zsuzsa előadásában ismert meg az ország -, a Kicsi, gyere velem… Gubik Petrával. Az élen a tavalyi évhez hasonlóan "dupla győzelem" született: ismét a stúdióban volt az évszázad slágerének eredeti előadója és a versenyző is. A legjobb eredményt, 107 pontot az Úgy szeretném meghálálni érte el Agárdi Szilvivel.

Agárdi Szilvi és Pál Dénes a TV2 The Voice nevű tehetségkutatójában.
Agárdi Szilvi és Pál Dénes a TV2 The Voice nevű tehetségkutatójában.
Fotó: TV2/The Voice

Az énekesnő még tiniként a TV2 2012 őszén indult The Voice tehetségkutató műsorban lett ismert, Pál Dénessel a műsort követően is voltak közös fellépéseik, a 2016-os A Dal című műsorba közös számmal neveztek.

Mára már 27 éves, gyönyörű nő lett, aki káprázatosan nézett ki aranyszínű estélyi ruhájában. Sosem titkolta, hogy születése óta látássérült, 2020 nyaráig a vak és az aliglátó határára tette az állapotát, ám mára teljesen elveszítette a látását. 

agardi-szilvi-csinaljuk-a-fesztivalt
Fotó: MTVA/Cseke Csilla

- Nagyon ritka az olyan műsor, mint a Csináljuk a fesztivált!, amelynek minden adásában nyugodt és szeretetteljes légkör van. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a műsorkészítők maximálisan megértették a helyzetemet. Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című slágerét mindenki ismeri, és hozzá köti. Kihívás volt, hogy úgy énekeljem, hogy elnyerjem a közönség, a zsűri, valamint az eredeti előadó tetszését is. Olykor az is, hogy ne sírjam el magam. Sokszor éreztem magam körül a jelenlévők meghatódottságát. Hálás vagyok, hogy éppen ezt a dalt énekelhettem el - mondta a műsor után. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Helyes, hogy ez a kislány nyert! Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna ez a dal! - árulta el a Borsnak Kovács Kati, akit Agárdi Szilvi a győztes dal eléneklésekor felhívott a színpadra. 

agardi-szilvi-kovacs-kati
Fotó: MTVA/Cseke Csilla

- Nem szerettem volna plusz szereplést, de úgy éreztem, segítek neki, ha felmegyek. Ő bizonyos szempontból zárt világban él, amiből a zene a kiút. Persze sok előadó hunyja be a szemét éneklés közben, de ők aztán kinyitják. Úgy gondoltam, az, hogy a színpadra léptem Szilvi mellé, egyfajta nyitás volt a világra számára.

Baricz Gergő egykor és ma

Baricz Gergő a 2011-es X-Faktorban Keresztes Ildikó mentoráltjaként a harmadik helyen végzett. A Csináljuk a fesztivált! című műsorban alig ismertük fel az immár 32 éves énekest a nagy szakállával. 

Cover-fotó: MTVA/Cseke Csilla

Ezt is szeretjük