19 évesen ment feleségül Áder Jánoshoz: Herczegh Anita 1984 óta él boldog házasságban
Áder János felesége elárulta, mi a titka annak, hogy idén már 38 éve házasok.

ader-janos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áder János, Magyarország jelenlegi köztársasági elnöke 1959-ben, Csornán látta meg a napvilágot. Az általános iskolát még itt végezte, gimnáziumba már Győrbe iratkozott be. 1978-ban nyert felvételt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karára, ahol 1983-ban sikeresen lediplomázott. 

Az egyetemi évek alatt ismerkedett meg feleségével, a nála öt évvel fiatalabb Herczeg Anitával. Egymásba szerettek, 1984-ben pedig összeházasodtak. Mindketten nagyon fiatalok voltak még akkor, sokan körülöttük túl korainak is tartották az esküvőt. 

Áder János felesége, Herczeg Anita

Áder János felesége 2021 májusában a Duna TV Család-Barát című műsorában mesélt arról, miért döntött úgy annak idején, hogy nagyon fiatalon férjhez megy. 

- Nem voltam még húszéves, mikor összeházasodtunk. Sokaknak akkor korainak tűnt a házasságunk, de számunkra természetes volt, hiszen annyira biztosak voltunk döntésünkben. 23 éves elmúltam, mikor első gyermekünket vártuk. Addigra befejeztem az egyetemet, de már nagyon türelmetlenül vártam a picit. 

Áder János és Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a közmédia 10. Jónak lenni jó! című műsorában 2021 decemberében.
Áder János és Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a közmédia 10. Jónak lenni jó! című műsorában 2021 decemberében.
Fotó: MTI/Cseke Csilla

Első gyermekük, Borbála 1988-ban született, felnőve jogász lett belőle. Őt három testvér követte, 1990-ben András, aki gazdasági főiskolát végzett, 1993-ban Orsolya, aki festőművészként éli az életét. A legkisebb, Júlia 2002-ben látta meg a napvilágot. Áder János és Herczeg Anita 2021-ben nagyszülők lettek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Herczeg Anita immár 38 éve él boldog házasságban Áder Jánossal, kapcsolatuk titkairól a 15. Házasság hete programsorozat apropóján vallott a Duna TV-n a rendezvénynek fővédnökeként. 

- Azt szerettem volna, hogy vegyük észre, hogy egy házasság sok esetben nagyon jól működik évtizedeken át. Nem igaz, hogy az érzelmek kihűlnek, és az az őszintétlen, ha valaki benne marad egy házasságban. Ez egy életre szóló, jól működő kapcsolat - kezdte, majd azzal folytatta, szerinte mi a jó házasság titka.  

Herczeg Anita úgy érzi, nagyon jó példát mutattak a gyerekeiknek férjével.
Herczeg Anita úgy érzi, nagyon jó példát mutattak a gyerekeiknek férjével.
Fotó: Duna TV/Család-Barát

- Nagyon fontos szerepe van az egyensúlynak a felek között. Nem lehet alá-fölérendeltség. Kölcsönös érzésnek kell lennie annak, hogy én ettől a házasságtól több és jobb vagyok. Nem kevesebb és szegényebb. Ha ezt az érzést adja az embernek, akkor esze ágában sincs ebből kilépni - fejtette ki véleményét. 

Till Attila felesége, Kriszta

Tilla a tévés pályafutását 1994-ben az MTV1-nél kezdte a Múzsa kulturális híradó hétvégi ajánlójaként. Ezt követően a TV3 Menjünk!, illetve 72 óra című műsorát vezette. Az utóbbi csatornának köszönhetően ismerte meg feleségét, Korpás Krisztinát, aki akkoriban a TV3 csatorna adásrendezője és szerkesztője volt.

Cover-fotó: MTI Szigetváry Zsolt

Ezt is szeretjük