Barackos keksz a gyereknek cukor nélkül 2 összetevőből: egészséges és isteni
Fogyókúrás csemege gyanánt is nagyszerű.
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Nassolni korra való tekintet nélkül mindenki, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek, ám különösen a gyerekek esetében fontos, hogy csoki- és cukorhegyek helyett más, egészségesebb, ám még mindig finom alternatívát keressünk az édességvágy kielégítésére. Erre mutatunk most egy nagyon ízletes, egyúttal nagyon egyszerűen elkészíthető kekszreceptet, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot.
Barackos-zabos keksz
Hozzávalók 25 darabhoz:
- 350 gramm nagy szemű zabpehely
- 15-20 darab puha, erősen érett, édes sárgabarack - méretüktől függően eltérhet a tésztaállag eléréséhez szükséges mennyiség
Elkészítés ideje:
elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
A megmosott sárgabarackokat magozd ki, és egy éles késsel hámozd meg, amennyiben szeretnéd elkerülni, hogy a süti savanykásabb ízű legyen, mivel a barack héja savanykás. Ha ez nem probléma, a héj maradhat. A meghámozott barackokat villával pépesítsd. Abban az esetben, ha a héjat a gyümölcsön hagytad, szükség lehet turmixgépre, ám ügyelj arra, hogy a turmixolás ne tartson tovább pár másodpercnél, hogy a barack még pépes maradjon, ne váljon folyékonnyá.
A zab felét daráld finomra, majd az így kapott lisztbe lassanként dolgozd bele a barackpépet. Végül a még szemes zabpelyhet is gyúrd bele. Ha néhány keményebb sárgabarackot félretettél előzőleg, azt felaprítva és a masszába keverve a sütid gyümölcsdarabos lesz.
Amikor összeállt a tésztád, kicsit hagyd állni, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe formálj a teniszlabdánál valamivel kisebb golyókat. Ha megvagy, egy üvegpohár aljával nyomkodd le a golyókat. Ha benedvesíted a pohár alját, a tészta nem ragad rá. Az így kapott kis tallérokat előmelegített sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt 180 fokon.
OLVASD EL EZT IS!

- balaton
- kisgyerek