Barackos keksz a gyereknek cukor nélkül 2 összetevőből: egészséges és isteni

Fogyókúrás csemege gyanánt is nagyszerű.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nassolni korra való tekintet nélkül mindenki, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek, ám különösen a gyerekek esetében fontos, hogy csoki- és cukorhegyek helyett más, egészségesebb, ám még mindig finom alternatívát keressünk az édességvágy kielégítésére. Erre mutatunk most egy nagyon ízletes, egyúttal nagyon egyszerűen elkészíthető kekszreceptet, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Barackos-zabos keksz

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 350 gramm nagy szemű zabpehely
  • 15-20 darab puha, erősen érett, édes sárgabarack - méretüktől függően eltérhet a tésztaállag eléréséhez szükséges mennyiség

Elkészítés ideje:

elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A megmosott sárgabarackokat magozd ki, és egy éles késsel hámozd meg, amennyiben szeretnéd elkerülni, hogy a süti savanykásabb ízű legyen, mivel a barack héja savanykás. Ha ez nem probléma, a héj maradhat. A meghámozott barackokat villával pépesítsd. Abban az esetben, ha a héjat a gyümölcsön hagytad, szükség lehet turmixgépre, ám ügyelj arra, hogy a turmixolás ne tartson tovább pár másodpercnél, hogy a barack még pépes maradjon, ne váljon folyékonnyá.

A zab felét daráld finomra, majd az így kapott lisztbe lassanként dolgozd bele a barackpépet. Végül a még szemes zabpelyhet is gyúrd bele. Ha néhány keményebb sárgabarackot félretettél előzőleg, azt felaprítva és a masszába keverve a sütid gyümölcsdarabos lesz.

Amikor összeállt a tésztád, kicsit hagyd állni, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe formálj a teniszlabdánál valamivel kisebb golyókat. Ha megvagy, egy üvegpohár aljával nyomkodd le a golyókat. Ha benedvesíted a pohár alját, a tészta nem ragad rá. Az így kapott kis tallérokat előmelegített sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt 180 fokon.

Ezt is szeretjük