Barackos keksz a gyereknek cukor nélkül 2 összetevőből: egészséges és isteni
Fogyókúrás csemege gyanánt is nagyszerű.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nassolni korra való tekintet nélkül mindenki, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek, ám különösen a gyerekek esetében fontos, hogy csoki- és cukorhegyek helyett más, egészségesebb, ám még mindig finom alternatívát keressünk az édességvágy kielégítésére. Erre mutatunk most egy nagyon ízletes, egyúttal nagyon egyszerűen elkészíthető kekszreceptet, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Barackos-zabos keksz

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 350 gramm nagy szemű zabpehely
  • 15-20 darab puha, erősen érett, édes sárgabarack - méretüktől függően eltérhet a tésztaállag eléréséhez szükséges mennyiség

Elkészítés ideje:

elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A megmosott sárgabarackokat magozd ki, és egy éles késsel hámozd meg, amennyiben szeretnéd elkerülni, hogy a süti savanykásabb ízű legyen, mivel a barack héja savanykás. Ha ez nem probléma, a héj maradhat. A meghámozott barackokat villával pépesítsd. Abban az esetben, ha a héjat a gyümölcsön hagytad, szükség lehet turmixgépre, ám ügyelj arra, hogy a turmixolás ne tartson tovább pár másodpercnél, hogy a barack még pépes maradjon, ne váljon folyékonnyá.

A zab felét daráld finomra, majd az így kapott lisztbe lassanként dolgozd bele a barackpépet. Végül a még szemes zabpelyhet is gyúrd bele. Ha néhány keményebb sárgabarackot félretettél előzőleg, azt felaprítva és a masszába keverve a sütid gyümölcsdarabos lesz.

Amikor összeállt a tésztád, kicsit hagyd állni, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe formálj a teniszlabdánál valamivel kisebb golyókat. Ha megvagy, egy üvegpohár aljával nyomkodd le a golyókat. Ha benedvesíted a pohár alját, a tészta nem ragad rá. Az így kapott kis tallérokat előmelegített sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt 180 fokon.

Ezt is szeretjük