8 kedvelt szobanövény, ami mérgező: ne tedd a lakásba, ha kisgyereked van

A kisgyermekes családoknak érdemes átgondolniuk, hogy milyen növényeket választanak a lakásba, illetve hogy hova teszik azokat.

agglegénpálma
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szobanövényektől hangulatosabb, élettel telibb, színesebb lesz a lakás. A környezetre kíváncsi, mindent megkóstoló kisgyermekek vagy épp házi kedvencek esetén viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyeneket választ az ember, ugyanis vannak közöttük mérgezők is.

Amennyiben mégsem száműznéd őket a lakásból, fontos, hogy olyan helyet válassz nekik, ahol a kis felfedezők semmiképp sem érhetik el.

Mérgező növények a lakásban

A kicsik előszeretettel vesznek be mindenfélét a szájukba, így ismerkednek a világ dolgaival. Ha úgy látod, hogy csemetéd a növény körül sertepertél, esetleg sikerült is megkóstolnia valamelyik részét, kérd szakember segítségét, mert a mérgezés különböző súlyosságú lehet, kiszáradással fenyegető hasmenés, hányás jelentkezhet. Az érzékenyebb bőrűeknél egyes növények a bőrrel érintkezve is irritációt okozhatnak, különösen igaz ez akkor, ha a bennük található tejnedv jut a testfelületre.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük