8 kedvelt tavaszi kerti növény, ami mérgező: ne hagyd velük játszani a gyereket

A legkisebbek minden megfogdosnak, és a szájukba vesznek, ne hagyd, hogy a kerti virágokat is megrágcsálják!

GettyImages-1207809288
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal a gyerkőcök egyre több időt töltenek a szabadban, így óhatatlanul is találkozhatnak olyan kerti növényekkel, amelyeknek bizonyos részei mérgezőek. Ha a szülő nem elég szemfüles, könnyen azon kaphatja pici gyermekét, hogy megfogdossa, épp a szájához emeli, vagy megkóstolja azokat. 

Mérgező növényekkel nemcsak a kertünkben vagy az otthonunkban, de a közeli parkban, erdőben, esetleg játszótéren is találkozhatunk, így a kisgyermekes szülőknek mindenképp érdemes résen lenni. Számos közkedvelt, elterjedt kerti növény mérgező hatású lehet, ami hányást, hasmenést, súlyosabb esetben légzési nehézséget vagy eszméletvesztést, bénulást okozhat, míg bizonyos fajok már érintésre is különböző súlyosságú bőrirritációt válthatnak ki.

Mérgező növények a kertben

A totyogók szeretnek mindent a szájukba venni, megízlelgetni, kipróbálni, így a különböző színekben pompázó növények is számos izgalmat rejtenek számukra. Amennyiben azt veszed észre, hogy a gyermek megkóstolta őket, vagy lenyelte a termést, azonnal forduljatok orvoshoz, vagy hívjatok mentőt, hiszen néhány pillanat alatt is komolyra fordulhat a helyzet. Mutatjuk, melyek azok a tavaszi, kerti növények, amelyektől jobb távol tartani a legkisebbeket. 

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük