Fokozza a libidót, javítja a spermiumok minőségét: a méhpempő 4 áldásos hatása
A méhpempő több mint 150, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, számos szempontból őrzi egészségünket.

GettyImages-612257212
beauty and style
Top olvasott cikkek

A méhpempő áldásos hatásairól a mai napig kevés szó esik, pedig a gyógyhatású készítmények és táplálékkiegészítők formájában kapható anyag több mint 150 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, amelyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez is.

A méhpempő a fiatal, dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, ezzel táplálkozik az anyakirálynő, illetve a fiatal méhecskék életük első három napján. Íze nem túl kellemes, inkább savas, cserébe viszont rengeteg olyan nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, amelyre a szervezetnek szüksége lehet. 

Mit tartalmaz a méhpempő?

A sárga színű, zselés állagú anyag 67%-a vízből, 12,5%-a fehérjéből és aminosavakból, 11%-a egyszerű cukrokból, 6%-a zsírsavból, 3,5%-a pedig antibakteriális és vírusölő hatású 10-hidroxi-decénsavból áll.  Továbbá olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, mint az A-, C-, D-, E-, H-, K- és P-vitamin, valamint szinte a teljes B-vitamin-komplexet: mint az idegrendszer, az izmok és a szív normális működésében szerepet vállaló B1-et, a szénhidrátok, zsírok és fehérjék jobb hasznosulásában részt vevő B5-öt vagy a bőr egészségéért és a vörös vérsejtek termelődéséért felelős B6-vitamint. Kalciumot, vasat és folsavat is tartalmaz, utóbbinak fontos szerepe van a várandós anyák magzatainál.

GettyImages-121915788

Erősíti az immunrendszert

A pempőben eddig nagyjából 25 aminosavat azonosítottak. Ezek az élethez alapvető fontosságú szerves vegyületek, hiszen a fehérjék, valamint a vázizomzat építőkövei. Az anyag gamma-globulint is tartalmaz, amely védelmet biztosít számos fertőző betegség ellen, a védekezőképesség fokozására és az immunrendszer megerősítésére használják.

Javítja a spermiumok minőségét, és fokozza a szexuális vágyat

Patkányokon végzett kutatások bizonyítják, hogy a méhpempő fogyasztása jelentős hatással van a spermiumok számára és mozgékonyságára. A kísérletben 30 hím patkányt vizsgáltak, akiket két csoportra osztottak: az egyik csoport 28 napon keresztül 400 mg mézzel elkevert méhpempőt fogyasztott, míg a kontrollcsoport pusztán mézet. A spermiumok száma és mozgékonysága az esetcsoportnál szignifikánsan magasabb értékeket mutatott (82%) a kontrollcsoporthoz képest (26%). 

A cikk az ajánló után folytatódik

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

A herecsatornák közötti kötőszöveti sejtekből keletkező leydig-sejtek, amelyek a tesztoszteront termelik, az esetcsoportban ez az érték 9,2, míg a kontroll csoportban csupán 1,8 volt. A méhpempő használata tehát növeli a tesztoszteronszintet a vérben, ez az a hormon, amely képes szabályozni a nemi vágyat, felturbózza a libidót, de elősegíti az izmok növekedését is. 

Egészséges peteérés

A méhpempőben levő aminosavak hatással vannak a hormontermelésre, a benne található B6 szerepet játszik a progeszterontermelésben. Ez az egyik legfontosabb női hormon, amelynek a menstruációban, valamint a várandósság létrejöttében és megtartásában van nagy szerepe. 

GettyImages-526273601

Hogyan kell szedni a méhpempőt?

A méhpempő aminosavai reakcióba léphetnek a fémmel, így fogyasztása fa- vagy műanyag kanál segítségével ajánlott. Mivel kissé kesernyés az íze, mézzel keverhető, felnőttek napi adagja maximum 1 gramm. A pempő fogyasztása kúraszerűen javallott, 90 nap elteltével 30 nap pihenőidő iktatható be. Hűtőben tartva két évig tárolható.

Egy kedvelt étel, amitől nemzőképtelen lehet a férfi

A növény rengeteg jó tulajdonsága mellett sajnos sok rosszal is rendelkezik, amikről nem szabad megfeledkezni, mivel komoly károkat képes okozni nemcsak a nők, hanem a férfiak szervezetében is.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük