Ők voltak a világ első hetes ikrei: így alakult a McCaughey testvérek élete

A McCaughey hetes ikrek már 25 évesek.

McCaughey hetes ikrek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1997-ben az iowai McCaughey házaspár élete fenekestül felfordult. Novemberben megszülettek hetes ikreik, és egész Amerika figyelme rájuk szegeződött.

Alexis, Brandon, Joel, Kelsey, Kenny, Natalie és Nathan a világ első olyan hetes ikrei, akik közül mindenki életben maradt - ma már 25 évesek.

A McCaughey hetes ikrek

Bobbi és Kenny McCaughey kis testvért szerettek volna egyéves kislányuknak, Mikaylanak. Mivel Bobbinak természetes úton nem sikerült teherbe esnie, ezért termékenységi kezelésen esett át. A beavatkozás azonban túl jól sikerült: az ultrahang néhány hét múlva hét embriót mutatott az édesanya méhében. Az orvosok szelektív redukciót javasoltak a szülők számára, mellyel csökkenthető lett volna a babák száma, ám a vallásos okok miatt a szülők ebbe nem egyeztek bele. Így 1997. november 19-én, hét hónapra megszülettek a McCaughey hetes ikrek. A babák 1 és 1,5 kiló közöttiek voltak, négy fiú és három lány.

A McCaughey hetes ikrek
A McCaughey hetes ikrek
Fotó: Getty Images Hungary

Öt gyermek egészségesen érkezett, de ketten közülük - Alexis és Nathan - cerebrális parézissel születtek. Ennek a központi idegrendszert érintő sérülésnek a legfőbb tünete a mozgásfogyatékosság: bár Alexis ma is járókerettel közlekedik, de mindketten iskolába jártak, teljes életet élnek ma.

A hetes ikrek születésének hírére egész Amerika felbolydult. A család rengeteg adományt kapott, köztük egy 450 nm-es házat, furgont, melyben mind a tízen elférnek, két évre elegendő pelenkát, dadákat, állami egyetemi ösztöndíjat az ikrek számára. Bár kitüntetett médiafigyelem övezte gyerekkorukat, a szülők igyekeztek a lehetőségekhez képest normálisan nevelni a kicsiket, bízva abban, hogy felnőttként megállják majd a helyüket az életben.

A hetes ikrek ma

Ma már a hétből négy testvér házas. Alexis, Brandon, Joel, Kelsey, Kenny, Natalie és Nathan 25 évesek, és bár egymástól távolra fújta őket a szél, úgy beszélnek gyermekkorukról, mint eddigi életük legcsodásabb éveiről. Évente néhány alkalommal, nagyobb ünnepekkor jön össze a nagycsalád.

Az adományként kapott otthonukat a szülők már eladták egy fiatal anyákat támogató szervezetnek. Kenny és Bobbi most egy vidéki otthonban látják vendégül gyermekeiket Runnells mellett, Iowa állam délkeleti sarkában - a nyolc gyermekből már csak kettő lakik otthon.

Brandon - ahogy mindig is tervezte - az amerikai hadsereg kötelékében dolgozik, őrmester lett belőle. Megnősült, feleségétől Alanától egy kislánya született, akit Ellie-nek hívnak.

Natalie a Hannibal-LaGrange Egyetemen végzett, és a 2020-ban kitört pandémia idején kezdett nővérként dolgozni. Férjét Shawnnak hívják, egyelőre nincs gyerekük.

Kenny bútorokat készít. Feleségével, Synthiával egy ankenyi templomban találkoztak. Kisfiúk 2022 novemberében született és viszi tovább a családban öröklődő keresztnevet. A dédnagypapa már a baba születése előtt jelezte, hogy feltétlenül szeretne majd egy közös képet a négy generációnyi Kennyről.

Joel és Nathan a Hannibal-LeGrange-n végeztek informatika szakon. Joel a marshalltowni Emerson Electricnél dolgozik informatikusként és még otthon lakik, Nathannek már saját lakása van, és a Wellmarknál dolgozik IT-területen.

Alexis bölcsészdiplomát szerzett, és az Altoona Kids World nevű gyermekgondozó cégnél dolgozik. Szüleinél lakik még, és gyerekkori álmát követve szeretne még gyógypedagógiai végzettséget is szerezni.

Kelsey riporterként csatlakozott az egyetemi híradóhoz, majd dolgozott PR-területen, jelenleg a Missouri állambeli Hannibal nevű kisvárosban él, és egy orvosi rendelőben dolgozik. Arról álmodik, hogy egy nap visszaköltözik Iowába, és reméli, hogy testvérei közül sokan tesznek még így, hogy csupán egy rövid autóútra legyenek egymástól.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az érettségik, diplomaosztók, esküvők és unokák születése után a szülők, Bobbi és Kenny élete most egy kicsit csendesebb lett. Bobbi egy iskolában helyezkedett el speciális oktatási munkatársként, Kenny pedig ma is annál a fémmegmunkáló cégnél dolgozik, ahol évek óta.

- Nehéz, hogy már nincs ránk szükségük annyira. Már csak akkor tudjuk megmondani nekik, hogy mit tegyenek, ha felhívnak, és kifejezetten kikérik a véleményünket valamivel kapcsolatban. Az élet kétségkívül megváltozott, de persze nem állt meg - meséli az édesanya, Bobbi McCaughey.

Ikrek az ultrahangon

Az ikrek közötti kötelék egészen különleges, hiszen már a méhen belüli élet során a világ legtermészetesebb dolga számukra, hogy nincsenek egyedül.

Így élnek az ikrek a pocakban: 8 szívmelengető ultrahangképet mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük