Azt hitte, soha nem lehet gyereke, ötös ikrei születtek: igaz történet Hannah meddőség elleni küzdelméről

Éveken át azt hitte Hannah, hogy soha nem lehet gyereke, mégis teherbe esett, ráadásul ötös ikrei születtek.

Meddőség ötös ikrek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 23 éves Hannah Merton három éven keresztül küzdött azért, hogy teherbe tudjon esni. A fiatal nő már attól tartott, hogy meddőséget állapítanak meg nála.

Gyógyszeres terápiát vállalt annak érdekében, hogy lehessenek gyermekei, és legnagyobb meglepetésére 2019 októberében a várva várt jövevény helyett egyszerre ötös ikrekkel lett terhes.

Meddőség után ötös ikrek

Gyermekei, Philomena, Evangeline, Meredith, Gideon és Elliot mindössze 25 hetes korukban, koraszülötten jöttek a világra. A család közös élete nem indult zökkenőmentesen, a legkisebbik gyermek, Meredith életét vesztette háromnapos korában, a kicsi Gideon pedig egy egész évig szorult kórházi ápolásra, mert összeesett a tüdeje.

Elliot, Evangeline, Philomena és Gideon.
Elliot, Evangeline, Philomena és Gideon.

A kezdeti, lelkileg megterhelő időszakot azóta már maguk mögött hagyták, és a család újra egyesülhetett: a kicsik második születésnapját már közösen ünnepelték meg. Négy gyönyörű gyermeke - akiket élettársával, Jacobbal együtt nevelnek -, 24 órás elfoglaltságot jelent Hannah Merton számára.

- Ennyi gyerekről való gondoskodás először ijesztőnek tűnhet, pedig valójában nagyon szórakoztató. Állandóan el vagyok foglalva, ez igaz. De a szívem tele van szeretettel általuk, és semmit nem csinálnék másképp. Meddőségben szenvedtem, ezért gyógyszeres kezelésben részesültem, ami segített ovulálni. A módszer jobban bevált, mint reméltük volna - nyilatkozta a nő a DailyMail oldalán.

- Akkoriban ugyan megemlítették, hogy a kezelés miatt egyszázaléknyi esélyünk van arra, hogy hármas ikreink szülessenek, de szóba sem kerültek négyes, ötös ikrek. Amikor megtudtam, hogy ötös ikreink születnek, sokkot kaptam, elöntöttek az érzések.

profimedia-0684654117

Szívmelengető érzésként emlékszik vissza arra, amikor az inkubátorban megpillantotta gyermekeit, azonnal beléjük szeretett. Nehezen tudta elviselni annak a gondolatát, hogy az egészségük megóvása érdekében még kórházban kell hagynia őket. Amikor végre hazahozhatta őket, csodálatos érzés volt.

Terápia a babavárás érdekében

Hannah és élettársa már három éve próbálkoztak babával, és amikor nem esett teherbe, akkor döntött úgy, hogy gyógyszert fog szedni az ovulációjának a serkentésére. Végül, 2019 októberében az egyik terhességi tesztje pozitív lett, majd a kórházban az orvosok is megerősítették, hogy tényleg sikerült a fogantatás - ráadásul nem egy, hanem öt babát vár. A nő nagyon megdöbbent, tekintve hogy egészen odáig azt hitte, hogy talán soha nem lehet gyermeke. Öthetes terhesen láthatta először a monitoron születendő gyermekeit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

2020. március 5-én születettek meg, mindegyikük császármetszéssel, és kevesebb mint egy kilóval. Hannah Merton úgy emlékszik vissza, hogy újszülött babái elfértek a tenyerében. Nagyon ijesztő volt úgy látni őket, hogy különböző csövekhez, vezetékekhez voltak kötve az egészségük óvása érdekében.

Három gyermekük végül már öt hónapos korukban hazamehetett, de Gideonnak még a kórházban kellett maradnia. Egyéves korára erősödött meg annyira, hogy ő is csatlakozhasson a családhoz, bár a légzésének stabilizálása miatt lélegeztetőgépen maradt.

- Eleinte nagyon idegtépő volt, hogy nem láttam a gyerekek szívverését és az oxigénszintjét. Most először jött el közös életünkben annak az ideje, hogy a jóllétük 100%-ban tőlünk függjön.

profimedia-0684655017

Viszonylag hamar belerázódtak a négygyermekes szülők új feladataikba, egyedül a járványhelyzet miatt adódtak kihívást jelentő helyzetek. Gideon még mindig légzési problémáktól szenved, és légcsőmetszést kellett alkalmazni az egészsége érdekében, Evangeline-nél pedig agybénulást állapítottak meg. A fiatal szülők azonban minden kihívással megküzdenek.

- Megállás nélkül takarítom a házat. Végeztem a szoba egyik részében, megfordulok, és ott van mögöttem még takarítanivaló. De ezt én így szeretem - nagy családban nőttem fel, nyolc gyerek egyike voltam - zárta gondolatait Hannah Merton.

profimedia-0684654122

A két lány és a két fiú külön-külön hálóban alszanak. A szülők szigorú időbeosztást követnek, egyszerre altatják, étkeztetik és fürdetik is a piciket. Elliot és Philomena már megtanultak járni és mászni, ami egy kicsit megnehezíti a dolgukat. De mindent egybevetve Hannah Merton nem változtatna semmin, sőt, már azt fontolgatják Jacobbal, hogy még vállalnak gyermeket.

Elképesztő erejű fotók a születés csodájáról

A Nemzetközi Hivatásos Születésfotósok Szövetsége 2022-es versenyének győztesei következnek.

Elképesztő erejű fotók a születés csodájáról: 2022 díjnyertes szülésfotóit mutatjuk

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Profimedia.)

Ezt is szeretjük