Testvért szerettek volna kislányuknak, négyes ikreik lettek: tündéri fotókat oszt meg az édesanya családjáról

Egy a 70 millióhoz az esélye annak, hogy egy párnak négyes ikrei szülessenek.

Négyes ikrek Crozierquads
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brit Carla Crozier és férje, Paul már hosszú évek óta vágytak gyermekre. Végül öt év sikertelen próbálkozás után, 2014-ben - mesterséges megtermékenyítés segítségével - megszületett Darcie nevű lányuk. Határtalan volt az örömük, és szerettek volna testvért kislányuknak.

2015-től újabb hiábavaló próbálkozások és vetélések következtek, a pár mind lelkileg mind anyagilag belefáradt a küzdelembe. 2016 nyarán azonban úgy döntöttek, hogy még utoljára nekifutnak, és kölcsönt vettek fel, hogy finanszírozni tudják az utolsó lombikkezelést. A beavatkozás elég jól sikerült: Carla 2017 márciusában négyes ikreknek adott életet. Hétköznapjaikról az édesanya azóta is rendszeresen posztol az Instagramon, ahol ma már 162 ezer követője van.

Négyes ikrekkel az élet

A két egypetéjű ikerpár, Isla, Demi, Alyse és Milla három hónappal korábban érkeztek, törékenyek voltak, légzéstámogatásra volt szükségük, de szép lassan egyre erősebek lettek. Ezen a képen kétnaposak voltak a négyes ikrek.

Nyolc hetesen a négyes ikrek súlya még nem érte el a 2 kg-ot, de egészségesnek és erősnek bizonyultak, így hazaengedték őket a koraszülöttosztályról. Nővérük, Darcie nagyon boldog volt, hogy végre az egész család otthon van.

Bár többnyire tündéri fotókat posztol lányairól, azért Carla nem titkolja - amit mindenki sejt -, hogy négyes ikrekkel az élet kemény, alvásra igen kevés idő jut. A feladatok - és a gyerekek - egyszerűen sosem fogynak el. Ezen a vicces videón másfél évesek voltak a négyes ikrek.

Hogy mennyi munkát is adtak Carla és Paul számára az első években a négyes ikrek és a Darcie, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az édesanya vallomása, miszerint előfordult, hogy kivettek egy szállodai szobát, hogy megünnepeljék az édesapa születésnapját, de este az étteremből visszatérve rögtön el is aludtak.

Carlának saját bevallása szerint három hónapba telt, mire meg tudta különböztetni őket. De a négyes ikrek ezt követően is még sokáig nevükkel ellátott karkötőt viseltek, hogy a többi családtag se keverje össze őket. Avatatlan szem pedig természetesen még ma is gondban lehet ezzel.

A négyes ikrek ma már ötévesek, nővérük 9. A szülők, Carla és Paul túl vannak életük egy nehéz, rendkívül kimerítő, de nagyon boldog szakaszán, és kíváncsian tekintenek a jövőbe, hogy milyen kalandokat hozhatnak számukra a következő évek. Mert öt lány mellett biztosan nem fognak unatkozni néhány évtizedig. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük