Magyar fotós nyert a nemzetközi versenyen: a legszebb szülésfotókat díjazták
Megmutatjuk a többi kategória győzteseit is.

obj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyermekük születését a szülők sosem feledik el, és a különleges esemény megörökítésére már sokan fogadnak profi fotóst, legalábbis külföldön. Itthon erre nem igazán van lehetőség. A világ születésfotósait az International Association of Professional Birth Photographers fogja össze, és ez a szervezet tart minden évben egy nagyobb versenyt is, a fotósok Oscarjának számító megmérettetést.

Büszkék lehetünk, hiszen 51 ország több mint ezer indulójából magyar győztest neveztek meg, Dóra Barens-Gullnert. Neve is árulkodik, jelenleg nem itthon él, hanem Hollandiában. Győztes képének címe Water Birth in Sunset, azaz Vízben szülés naplementekor. A magyar fotós a Labor, vagyis Vajúdás kategóriában győzött.

Az öt kategória - Labor, Delivery, azaz Szülés, Postpartum, azaz Szülés után, Fresh 48, vagyis Az első 48 óra, és Birth Details, Születési részletek - induló képeire átfogóan igaz, hogy tele vannak érzelmekkel. Családok, párok intim pillanatai, újdonsült nagy tesók kicsorduló könnyei, éppen csak kibújt babák első percei, melyeket a fotósok lencsevégre kaptak. Miközben a képekre tekintünk, érdemes abba is belegondolni, milyen fantasztikus élmény lehet közvetlen közelről, fotósként jelen lenni szüléseknél, és milyen fontos feladata is van annak, aki örök képet alkot az egyszeri csodáról.

Dóra Barens-Gullner további fotói Instagram-oldalán megtekinthetők.

A cikk az ajánló után folytatódik

A verseny többi kategóriájának győztesei

A verseny honlapján a többi kategória győzteseit is sorolják. A további díjazott képek a következők.

Az első helyezett az ausztrál Belle Verdiglione lett, képének címe: Our Rainbow Baby is Finally Here/A szivárványbabánk végre itt van.

Birth details/Születési részletek kategóriában a kanadai Samantha Evans nyert Enveloped/Borítékolva című képével.

Delivery/Szülés kategóriában a Many Hands/Sok kéz című kép nyert, mely a kanadai Ashley Marston fotója.

Fresh 48/Az első 48 óra kategóriában az amerikai Kimberley Kimble képe nyert, a This is us/Ezek vagyunk mi.

Postpartum/Szülés után kategóriában az ausztrál Jerusha Sutton fotója nyert The Most Glorious Cleansing of All/Minden idők legcsodásabb fürdése című fotójával.

A nyerteseket egyébként pontozásos módszerrel választották ki, és a technikát, a képek érzelmi töltöttségét, illetve a kompozíciót értékelték. Mint a verseny oldalán olvasható, rengeteg nagyszerű munkával pályáztak, ezért a bírák számára a győztest megtalálni egyáltalán nem volt könnyű feladat.

Ezúton is gratulálunk a magyar győztesnek, Dora Barens-Gullnernek!

Mókás otthoni babaképek

Sokan próbálkoznak fotós megbízása nélkül, otthon babafotózással, de az amatőr képek legtöbbször nem igazán sikerülnek. Mindenesetre vicces felvételekkel bővültek a családi albumok.

Ezt is szeretjük