Mennyibe kerül, ha magánklinikán szülnél a COVID miatt? Utánajártunk a részleteknek

Megnéztük, mennyiért kínálják szolgáltatásaikat a fővárosi magánklinikák.

GettyImages-1156386975
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet az állapotos kismamák számára kiváltképp nehéz, a szüléstől való félelmet felváltotta az állandó bizonytalanság és a koronavírus miatti aggódás. Az állami intézmények túlterheltsége miatt sokan kevésbé is érzik biztonságosnak a kórházi szülést.

A kismamák nemcsak a fertőzésveszélytől, de az apás szülés meg nem valósulásától is tartanak, így az otthon szülések száma a járványhelyzetben némiképp emelkedő tendenciát mutat. Azok a kismamák, akik szívük szerint sem otthon, sem állami kórházban nem szeretnék világra hozni kisbabájukat, van egy harmadik lehetőségük. Igaz, ehhez mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Ennyibe kerül, ha magánklinikán szülnél Budapesten

Azok, akik a közellátás helyett magánegészségügyi szolgáltatás igénybevételén gondolkodnak, összegyűjtöttük, milyen lehetőségeik vannak, és hogy milyen árakkal kalkulálhatnak.

GettyImages-482140229

A Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinikán az alap szülési csomag 830 ezer forintba kerül, ez tartalmazza a szülés vagy császármetszés levezetését - mely során egy kísérő is jelen lehet - a Maternity munkatársai közül választott szülészorvossal, az epidurális fájdalomcsillapítást, császármetszés esetén a műtéti érzéstelenítést, az édesanya és az újszülött megfigyelését és ellátását, szülés után két éjszakát komfortos, saját fürdőszobával, televízióval, internettel rendelkező családi szobában, egy választott kísérővel. Császármetszés esetén egyalkalmas gyógytornát és igény esetén laktációs szaktanácsadást, anyakönyvezést és védőnői szolgálatot is magában foglal az alapcsomag. Ikerterhesség esetén 970 ezer forint fizetendő.

Szülésznőválasztás plusz 70 ezer forintért lehetséges, a neonatológiai ellátás (kékfénykezelés, ultrahangvizsgálat, vérkivizsgálások, infúziós és/vagy antibiotikumos kezelés) további 65 ezerrel emeli meg a költségeket.

A klinika exkluzív szülési csomagja 1 millió 800 ezer forintba kerül, ami az alap szülési csomagon kívül tartalmaz három éjszakát VIP családi szobában, egy választott kísérővel, exkluzív bekészítéssel, külön személyzettel, à la carte étkezést két személy részére, egyéni gyógytornát az ott-tartózkodás ideje alatt, dietetikai tanácsadást, extra neonatológiai ellátást, valamint fotóalbumot az újszülöttről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Róbert Magánkórházban eddig 8000 szülést vezettek le, a szülők több csomag közül is választhatnak.

Az Arany csomagot 545 ezer forintért kínálják, ez tartalmazza az ügyeletes orvosnál való szülést (választott orvos esetén a költségek plusz 200 ezerrel nőnek), ügyeletes szülésznőt, császármetszés során a műtéti költségeket, apás szülést, gyermekágyi ápolást, neonatológiai ellátást, valamint a kismama kétágyas szobában való elhelyezését és az étkezést. Családi vagy egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 45 ezer forint/éj árat kér a kórház, valamint az érzéstelenítésért is fizetni kell, császármetszés esetén kötelező is, ami 95 ezer forint pluszköltséget jelent.

A PlatinaPro csomag 795 ezer forint, szabadon lehet orvost választani, valamint az érzéstelenítés is beletartozik a csomagárba.

GettyImages-893378346

A PlatinaPlus csomag 845 ezerért kínál szüléslevezetést, és lehetőség van családi vagy egyágyas szobában történő elhelyezésre is. Az étkezés nemcsak a kismama, de a kísérője számára is biztosított. Ezeken túl szoptatási tanácsadás is van a csomagban.

A magánklinika gyémánt csomagja 1 millió 695 ezer forintba kerül, és kiegészül szükség esetén adott érzéstelenítővel, emelt szintű újszülöttellátási csomaggal (oxigénterápia, kékfény-terápia, infúziós terápia), valamint köldökzsinórvér és szövetlevétellel, egy éven át tartó tárolás szolgáltatásával, valamint a taxival történő hazautat is biztosítják Budapest 40 kilométeres körzetében. 

GettyImages-1181246830

A Dr. Rose magánszülészeten a szüléslevezetés ára 1 millió 800 ezer forint, ami magában foglalja a hüvelyi szülést érzéstelenítés nélkül vagy epidurális érzéstelenítéssel, császármetszést, három alkalommal szülésznői tanácsadást, szülésfelkészítő foglalkozást, két alkalommal csecsemős nővértanácsadást, elhelyezést egyágyas, exkluzív fürdőszobás szobában két éjszakára az anyuka és a baba részére, napi háromszori étkezést à la carte kínálatból az anyuka részére, az újszülött megfigyelését, ápolását és első ellátását a szülést követően, a köldökzsinórvér levételét, szükség esetén emelt szintű újszülöttellátást, vérkészítmény, transzfúzió biztosítását, szoptatási tanácsadást, gyermekágyi ápolást, a szülést követő 4. napon gyermekorvosi ellátás biztosítását (kötelező szűrővizsgálatok elvégzése, védőoltások beadása), a hazamenetelt követően egy alkalommal gyermekorvosi és csecsemős nővéri vizitet a kórházban, a gyermek négy-hét napos korában (szakvizsgálat, szűrővizsgálatok elvégzése, védőoltások beadása, tanácsadás), a szülést követő 6. héten nőgyógyászati kontrollvizsgálatot. Az árba beszámításra kerül a terhesgondozás is.

GettyImages-511062324

Felár ellenében kiegészítő szolgáltatások kérhetőek, mint családi apartmanban történő elhelyezés, hozzátartozó elhelyezése, a kezelőorvos által szükségesnek tartott éjszakákon felül az édesanya további elhelyezése teljes ellátással egy éjszakára egyágyas, fürdőszobás szobában családi hozzátartozóval együtt, valamint három- és ötalkalmas otthoni csecsemős nővéri tanácsadás Budapesten.

A vidéki városokban valamelyest alacsonyabb az ellátás díja, például  a Pécsi Da Vinci Magánklinikán a spontán hüvelyi szülés 850 ezer forint, a császármetszés 990 ezer forintba kerül. 

Szülés a COVID alatt: utánajártunk a legfontosabb tudnivalóknak

Még mindig sokakban felmerül a kérdés, elkaphatja-e a magzat a vírust, vagy mi történik, ha a kismama épp a szülés időpontjában fertőződik meg, de aggodalomra adhat okot az érvényben levő kijárási korlátozás és az, vajon az édesapa ezt megszegheti-e, ha várandós feleségét viszi a kórházba.


(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük