Mi a gyermeked keresztneve? Ezzel a küldetéssel született a földre
Hat októberi és több másik név a hozzá tartozó leírással.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor nevet választottatok gyermeketeknek, bizonyára azt vehettétek figyelembe, hogy hogyan cseng a név a vezetéknévvel, vagy miként lehet becézni, választásotok pedig meghatározó lesz a gyerek egész életére.

Nemcsak azért, mert a név lényeges tényező arra nézvést, hogyan állnak az emberhez például egy állásinterjún.

Ezoterikus nézetek szerint ugyanis a nevével küldetést is kap az ember, így a gyermeketeknek adott név bevonz az életébe bizonyos sorsfeladatokat.

Az alábbiakban októberi keresztneveket láthatsz, három fiú- és három lánynevet. Ha gyermeked is októberben ünnepli névnapját, nézd meg, az ő neve köztük van-e, és olvasd el a róla szóló jellemzést.

Amália - október 7.

A név azt jelenti, védelem. Életfeladata már ebből adódóan is mások védelme és segítése. Gyermeked szociális érzéke már kiskorában is nagyon fejlett lehet. Képes meglátni, ki szorul rá a támogatásra, nagyon jó, gondoskodó testvér lehet.

Kitartása kiemelkedő lehet, aminek egész életében, úgy az iskolában, mint később a karrierben hasznát veheti. Kitűzött céljaiért tűzön-vízen át küzdhet, benne sosem alszik ki a remény. Hozzáállása példaértékű lehet majd környezete számára.

Orsolya - október 21.

A név jelentése az, hogy medve. Kicsiként olyan aranyos lehet, akár egy mesebeli kisbocs, és tele lehet szeretettel, mivel ezzel a névvel érzelmesség is társul.

Életfeladata, hogy kibontakoztassa nőiességét. Számára ez nem mindig könnyű feladat, időnként inkább maszkulin vonásai törnek elő.

A végletek embere lehet, szélsőségesebb jellem. Bár óvatos, mégis hagyja magát érzelmei által vezérelni, tud szenvedélyesen szeretni, de hideggé is válhat. Olyan pár mellett lehet felnőttként boldog, aki bástyaként áll mellette, és a gondok megoldásának oroszlánrészét átvállalja.

Szabina - október 27.

A keresztnév azt jelenti, hogy szabinok népéhez tartozó. A névvel társuló életfeladat összefüggésben van az emberi kapcsolatokkal. Gyermeked mindig is kulcsfigura lesz ismerősei közt, sokakat köthet majd össze, és rengeteg barátra, ismerősre tehet szert.

Jellemét tekintve kitartó ember, ám ez sokszor átbillenhet makacsságba, amikor saját véleménye, ötlete vagy célja mellett tart éppen ki. Szülőként ez jelenthet számodra kihívást, de nézd a dolog jó oldalát: gyermeked nagy valószínűséggel megállja majd a helyét felnőttként is a világban, mert képes megvédeni saját érdekeit.

Koppány - október 8.

Gyermeked sorsfeladata, hogy valamilyen módon tekintélyre, hatalomra tegyen szert. Egész életében fontos lehet neki, hogy elismerjék és kövessék a szavait. Irányításra vágyhat, felnőttként el is érheti egy vezető pozícióban, igaz, főnökként kissé túl sokat követelhet majd alkalmazottaitól, mivel maga is teljes erőbedobással dolgozik.

Gyerekként kissé akarnok lehet, nehezen tűrheti, ha valami nem úgy van, ahogy ő elképzelte. Következetességgel érdemes felé fordulnotok, és próbáljátok mindig megértetni vele, mi miért történik úgy, ahogy. Akkor könnyebb lehet.

Indigógyerek a gyereked?

Különleges a gyermeked? A következő tulajdonságok arra utalhatnak, hogy igen.

Dénes - október 9.

Egész életét végigkísérheti a harmóniára, kiegyensúlyozottságra, stabilitásra való törekvés, úgy a karrierben mint a magánéletében. Anyagi szempontból is törekedhet elérni a maximumot, ez meghatározhatja a személyiségét.

Nemcsak saját sikereiért fog ugyanakkor életében erőfeszítéseket tenni, hanem mások sikereiért is. Ez az életfeladata. Saját tehetségét nagy valószínűséggel kamatoztatja majd mások hasznára, talán karrier-tanácsadó, életvezetési tanácsadó vagy humánerőforrás-menedzser lesz egyszer.

Kálmán - október 13.

Gyermeked már oviban is szószóló lehet a barátai közt, neve szerint ugyanis született vezető, akinek sorsfeladata az útmutatás, az irányítás. Nem zavaróan főnökösködő ugyanakkor, kifejezetten igazságos ilyen tekintetben. Ha egyszer felnőttként beosztottjai lesznek, feltehetően szeretni fogják.

Emberileg igazán empatikus típus, átérzi mások helyzetét. Fontos neki, hogy segíthessen másoknak, ha pedig kistestvére születik, nagy valószínűséggel szívesen segít majd körülötte. Hagyjátok is neki, mert ez őt nagyon boldoggá teheti. Éreznie kell, hogy fontos és elismerik törekvéseit.

További nevek

Ha nem találod meg gyermeked nevét a listában, vagy nem ebben a hónapban van a névnapja, akkor alábbi linkek alatt megtalálhatod. Kattints a szürke kereten lévő linkekre további keresztnevekért!

Ezt is szeretjük