Mi a gyerek neve?
Ez a küldetése a Földön
Aszerint, hogy mi a gyerkőc keresztneve, más-más életfeladattal rendelkezik, amit végre kell hajtania élete végéig.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor egy kisbaba a világra jön, és az újdonsült szülők nevet adnak neki, azt általában a csengése szerint választják, vagy a becézése szerint, vagy hogy mennyire passzol a vezetéknévvel.

Pedig nevet választani felelősség is, nemcsak azért, mert a gyerek egész életében viselni fogja, és szerepet fog játszani a megítélésében, hanem azért is, mert minden egyes keresztnév magában hordoz egy életfeladatot, amivel a gyereket abban a pillanatban, hogy elnevezik, felruházzák.

A következőkben hat februári név jelentését, és a hozzá társuló életfeladatot olvashatod el.

Csenge - február 4.

A név azt jelenti, cseng. Igazán nőies és kecses keresztnév, hordozója is egy kész kis hölgy már gyerekként is.

Ami a személyiségét illeti, fontos számára a szeretet, és hogy családi, baráti körében olyanok vegyék körül, akik elfogadják. Van benne némi szereplési vágy, ám ez nem azért van, mert túlságosan is nagy lenne az önbizalma, sokkal inkább azért, mert igényli, hogy mások felé megnyílhasson, és ők megismerjék lelki világát.

Életfeladata, hogy mindezeket elérje. Ha sikerül elérnie, hogy környezete szeretettel vegye körül, minden bizonnyal boldog életre számíthat.

Ráhel - február 4.

Igazán eredeti és különleges név, melynek jelentése bárány, illetve anyajuh. A név bibliai vonatkozású.

Számára rendkívül fontosak a lelki kapcsolatok, hogy másokkal közeli és bensőséges viszonyt tudjon kiépíteni és ápolni. Életfeladata is ez. Mindemellett, bár nem karrierista, kell neki az is, hogy sikeres legyen. Ez egyfajta visszajelzés számára a környezete felől.

Bár nőies a maga módján, abszolút nem jellemzi a gyengeség. Erős, határozott, domináns jellem, és ez felnőttként, kapcsolatában is így lesz.

Dorottya - február 6.

Ez a keresztnév azt jelenti, hogy Isten ajándéka, nem is hiába választják az újdonsült szülők, hisz egy kisbabához igazán nagyon illik.

A Dorottya név viselőjére jellemző, hogy fontos neki a szabadsága. Nem viseli jól a korlátokat, és ez a szülei számára jelent is némi kihívást, pláne, amikor tizenéves lesz.

Nem szívesen alkalmazkodik, ez nehezíti a dolgát a mindennapokban és emberi kapcsolatai kiépítésében. Életfeladata, hogy megtalálja azt a közösséget, ahol önmaga lehet.

Balázs - február 3.

Méltóságteljes név a Balázs, ugyanis azt jelenti, hogy királyi. Igazán jó kiindulópont lehet hát ez a név egy gyermek számára.

Életében a név viselője mindvégig mások segítségére, szolgálatára koncentrál. Így tud kiteljesedni, és egyben ez életfeladata is, noha néhanapján tehernek érzi, hogy másokért áldozatokat hozzon.

Kisgyerekként, ha van testvére, ő minden bizonnyal védelmező bátyust vagy segítőkész öcsikét ismerhet meg benne.

Adorján - február 5.

A név azt jelenti, hogy hadriai, és csengése miatt igazán komoly és nagy erőt feltételező jellemet sugall.

Olyan ember, aki felelősségteljes, ezért mindig lehet rá számítani. Az Adorján név hordozójának életfeladata, hogy közösséget hozzon létre, akikért felelősséget vállalhat. Éppen emiatt válhat belőle felnőttként sikeres vállalkozó, illetve olyan főnök, akit szeretnek a beosztottjai.

Gyermekként a tanár néni szeme fénye lehet, no meg az osztály közepe, és akár diák-önkormányzati képviselőként is arathat babérokat.

Ákos - február 28.

Az Ákos név azt jelenti, hogy fehér sólyom. Ez már önmagában is egy méltóságteljes személyiségre utal.

Ez, bár alapvetően hasznára válhat, a visszájára is fordulhat, és a környezete úgy érezheti, az Ákos név viselője uralkodni akar, kihasználja a hatalmát mások felett. Életfeladata, hogy ezt megtanulja magában kontrollálni, és úgy elérni a céljait, illetve megvalósítani önmagát, hogy nem kerekedik rendre mások fölé.

Gyerekként vezéregyéniség lehet az oviban és az iskolában, testvéreivel azonban gyakran lehet konfliktusa a dominanciája miatt.

Ezt is szeretjük