Milyen sorssal jött a gyerek a Földre?
Neve elárulja
Ezoterikusok szerint a név az ember születésétől élete végéig meghatározza a sorsát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden szülőnek az a vágya, hogy gyermekéből boldog ember váljon. Nevelgeti, gondoskodik róla, szereti, és reménykedik abban, hogy a gyermekévek elteltével sikeres és kiegyensúlyozott felnőtt lesz.

A szülői törődésen túl ugyanakkor - ezoterikus nézetek szerint - más dolgok is befolyással vannak a gyerek sorsának alakulásában. A neve például bizonyos tulajdonságait, erősségeit, gyengeségeit, illetve a sorsfeladatát is meghatározza.

A sorsfeladat olyan tettet vagy tetteket jelent, amelyet, illetve amelyeket az embernek életében véghez kell vinnie. Ezoterikusok szerint ez az a cél, amiért az ember a Földre születik.

Ha hiszel az ilyesmiben, van gyermeked, esetleg nemsokára születik majd, vagy ha másért nem is, hát érdekességképpen olvasd el a nevekről készült leírásokat!

Laura - névnap: június 17.

A név jelentése: babérkoszorú. Ha gyerkőcödet így hívják, életfeladata a siker és az egzisztencia megvalósítása. A név hordozója elkötelezett, céltudatos, és kiemelkedik a társai közül.

Laura nevű gyermeked az oviban játék közben a szabályok kiosztója lehet, az iskolában pedig osztályelső vagy diákönkormányzati képviselő. Nem csoda, hiszen ez a név vezetői hajlamot hordoz magában. Lányodból főnök válhat felnőttkorában. Számára a pénzügyi és gazdasági terület lehet a legtesthezállóbb, ha felnő.

Negatív tulajdonsága anyagiassága lehet, illetve az, hogy hajlamos túlzásba vinni az élvezeteket. Gyermekként utóbbi abban nyilvánulhat meg, hogy imádja az édességet és a féktelen játékot.

Kármen - névnap: június 2.

Jelentése: kert,  és valóban, mint egy gyönyörű, színes virágoktól burjánzó virágoskert, olyan ennek a névnek a hordozója. Ő a nagybetűs NŐ. Mindennap motiválja, hogy elismerjék a szépségét és nőiességét, így teljesedhet ki.

Kislányként gyakran találkozhatsz vele a tükör előtt, az egyik magassarkúdban miniatűr dívaként pózolva. Érdekli minden, ami nőies - a ruhák, a cipők, a smink -, ezért számára a legmegfelelőbb pálya a szépségiparban, a divat világában lehet. Ha itt nem, a kommunikáció és a média világában viheti sokra. Bár a legtöbb ember szimpátiáját és hódolatát percek alatt megszerzi, önmagát nehéz lehet elfogadnia, épp ezért is ez az életfeladata, hogy saját magával kibéküljön.

Anita - névnap: június 2.

A név azt jelenti, Isten kegyelme. Ha gyermekedet így hívják, életfeladata, hogy saját, meleg otthont teremtsen. Életében a függetlenedés és a kiszolgáltatottság közt lebeghet. Nem kizárt, hogy fiatalon úgy dönt, elköltözik, vagy másik városban folytatja tanulmányait. Függetlenedése ellenére mégis kiszolgáltatott lehet, mivel a szerelemben hajlamos olyan embert választani, aki kihasználja. Ennek oka, hogy fél az egyedülléttől.

Felnőttként is nagyon önálló ember. Családi életébe, gyermekei nevelésébe, szerelmi életébe nem enged beleszólást senkinek. Ez a hozzáállás azonban nem feltétlenül rossz tulajdonság, hanem csupán a céltudatosság megnyilvánulása. Tudja, mit miért tesz, és nincs szüksége külső irányításra.

Barnabás - névnap: június 11.

Jelentése az, hogy vigasztalás fia. Legjellemzőbb tulajdonsága az áldozatvállalás, amely egész életét végigkíséri.

A Barnabás név viselője hajlamos az aggodalmaskodásra. Fél attól, hogy valamit elveszít egy általa meghozott rossz döntés miatt. Rosszul viseli a kudarcot, emiatt nehezen dönt. Sorsfeladata, hogy megtanulja, egy kevésbé szerencsés lépés nem a világ vége, és attól még senki nem válik rossz emberré.

Gyermekként anyás lehet, és kissé félénk. Rosszul viseli, ha az, amit szeretne, nem sikerül, illetve nem úgy, ahogyan ő akarja. Ilyenkor eltörhet nála a mécses.

Gyereknevelés és asztrológia

Ezoterikus nézetek szerint a gyereknevelésben meghatározó szempont kell, hogy legyen a csemete csillagjegye.

Péter - névnap: június 29.

A név jelentése csupa olyan dolog, amely szilárdságra és nagy tudásra utal: kőszikla, orvos, gyógyító, jövendőmondó.

A név viselőjére a racionális életszemlélet és döntéshozatal jellemző. Életében a kemény küzdelem és a céljai viszik előre - a közös célok párkapcsolataiban is fontosak lesznek -, amelyeket azonban ha nem sikerül elérni, azt óriási kudarcként éli meg. Iskolásként például nagyon bánthatja, ha nem sikerül a vágyott jobb jegyet elérnie.

Ha hivatást választ, olyan munkával teljesedhet ki, ahol mások elképzeléseit valósítja meg. Így például belsőépítészként, lakberendezőként, míves tortákat készítő cukrászmesterként sikeres lehet. A lényeg, hogy a megrendelés elkészültével elismerésre találjon.

Levente - névnap: június 18.

Jelentése: létező. Sorsfeladata otthonához és családjához köti -  a velük való kapcsolat fenntartása és a róluk való gondoskodás az.

Életében kell, hogy érezze, másoknak szüksége van rá. Éppen emiatt párjaként is olyan nőt kell választania, aki védelmező férfit keres. A kötődés és az érzelmi biztonság hozza el számára a boldogságot. Ha ez nincs meg, bizonytalanná válhat, és rossz periódusba sodródhat.

Mivel gondoskodó, figyelmes és lesi mások kívánságait, számára az idegenforgalmi, vendéglátói pálya, a szociális gondozás, illetve a tanári pálya például testhezálló lehet.

Ezt is szeretjük