Ki ne szeretné, ha kis csemetéje jóízűen megenné az ételt, ami a tányérjára kerül? Hiszen szülőként az ember annak örül, ha a kicsi jóllakottan mosolyog, és persze az arca is pirospozsgás. Utóbbihoz persze elengedhetetlen, hogy a gyerkőc olyan ételeket kapjon, amelyek vitaminokban, tápanyagokban gazdagok - még akkor is, ha ezek zöme nem képezi a gyerek kedvenc ételeinek részét.
Az élelmiszeripar pont erre próbál megoldást kínálni, amikor olyan termékeket állít elő, amelyek gabonából, halból készülnek, vitaminosak és így tovább, mégis a gyerekek szája íze szerint valók. Csakhogy nem mind arany, ami fénylik. Ezek zöme rendkívül egészségtelen a bennük lévő rengeteg cukor, só és adalékanyag miatt. A következő hét is ilyen.

Ha az ember azt látja, joghurt vagy élőflóra, már nyúl is a polcra a termékért, pedig nem kellene, legalábbis akkor nem, ha gyümölcsjoghurtról van szó. Bár a kicsik imádják, valójában tartósítószerrel, színezőanyagokkal és bődületes mennyiségű cukorral vannak tele, így hizlalnak és cukorbetegséghez vezethet a fogyasztásuk.

A hal köztudottam jó omega-3 forrás, ami a gyerkőc agyi fejlődésének nagyon jót tesz. Viszont hal alatt a roston sütött, valódi halszeletekből készített halat kell érteni, nem a halrudacskát, az ugyanis rengeteg sót tartalmaz, és mivel olajban sütik, transzzsírt is.

A tej egészséges, legalábbis, ha jó minőségű, tehát, ha nem reggeli ital kerül a pohárba. Mindemellett azonban a magasabb zsírtartalmú tej - hiába jó kalciumforrás - éppen zsírtartalma miatt terheli meg a szervezetet, így gyengítve az immunrendszert.

A különféle müzlik és gabonapelyhek a kicsik kedvencei, mivel ropogósak és finomak. Ne csapjon be ugyanakkor a vitamin vagy gabona felirat a zacskón: ezek a müzlik rengeteg cukrot tartalmaznak, ezért nem érdemes őket megvenni a gyereknek.

A gyümölcslevekről az ember azt gondolná, hogy semmi rossz nem lehet bennük, hiszen gyümölcsből vannak, ám a helyzet az, hogy a sűrítményből és vízből álló levekben sok-sok tartósítószer és iszonyú mennyiségű cukor is van. Inkább facsarj te otthon narancsot!

A különféle csonthéjasok értékes olajokat tartalmaznak, valamint sok E-vitamint, ami egészséges, de ha a gyereknek adsz ilyesmit, ne a sózott verziót válaszd a boltban! Vedd a natúrt, így nem terheled a gyerek szervezetét rengeteg felesleges sóval.

A sajtok finomak, a kicsik is szeretik őket, és nincs is ok, amiért ne adhatnád csemetédnek is enni. Viszont fontos, hogy a sajtot betegség idején ne add a kicsinek, mert elősegíti a nyálkaképződést a szervezetben.
7 étel, amitől rendkívül okos lesz a gyerek
Ha szeretnéd ételekkel is támogatni csemetéd szellemi fejlődését, ezeket add neki enni!
7 étel, ami rendkívül okossá teszi a picit - Hosszú távon hatnak igazán
Nézegess képeket!
Elolvasom