Hogy hívják a gyermeked?
Nézd meg, milyen küldetéssel érkezett a Földre
A név lehet csak egy jó választás, de lehet annál sokkal több is.

nagykep?cikkid=164736&kep=gyerekek-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nomen est omen, vagyis a név kötelez. Ha te is azok közé tartozol, akik elgondolkodnak azon, hogy a születésnél kapott név befolyásolja-e az életutat, akkor egyetértesz azokkal az ezoterikusokkal, kabbalistákkal és számmisztikusokkal, akik egyértelmű igennel válaszolnak.

A név életfeladatot és küldetést hordoz, a keresztnevek karmikus feladatokat sugallnak, és utalnak viselőjük személyiségjegyeire. Arra nem lehetsz befolyással, hogy számodra milyen nevet választottak a szüleid. Az viszont a te döntésed, hogy gyermeked milyen névvel él.

A neveket sokféleképpen elemzik

Ha összehasonlítod a keresztnevek jelentésével foglalkozó elemzők meglátásait, biztosan vannak meglepő összecsengések azzal kapcsolatban, hogy te miért választottál egy adott nevet, és milyen elemzést adnak róla mások.

Ezekkel az összefüggésekkel foglalkozik a névmágia vagy névmisztika, amely a név numerikus jellemzőit vizsgálja, vagyis a benne található betűk számértéke alapján ad jellemzést. Van névszín-kalkuláció is, amelynek követői azt vallják, hogy a nevek betűinek számadatai színelemzéssel szintén leírhatják a hozzájuk tartozó ember egyéniségét és sorsfeladatát.

Olvasd el, hogy a januári keresztnevek mögött mi rejlik. Karmikus életcél, az univerzum felhívása egy életfeladatra, vagy csupán csak ez illik a gyermeked egyéniségéhez?

Január 1. - Fruzsina

A Fruzsina szó eredete magában hordozza vidám és örömteli jelzőket. A kis Fruzsinák már kiskorukban is nagy mókamesterek. Imádják szórakoztatni a környezetüket, minden rosszkedvűt megvigasztalnak. Nagyon türelmesek és együttérzőek. Ezeknek a tulajdonságoknak nagykorukban is hasznát veszik. Nemcsak a kereskedelemben és marketing területén működnek nagyon jól, de minden olyan munkakörben is, ahol emberekkel kell foglalkozni. A Fruzsinák sokra tartják a személyes és egyedi dolgokat, jó a kézügyességük, és szívesen szépítgetik az otthonukat.

Január 2. - Ábel

Az Ábel az első emberpár második fiának volt a neve. Az Ábelek általában szerény gyerekek. Nem szeretnek a középpontban lenni, inkább a háttérből figyelik az eseményeket, és szivacsként szívják magukba az információkat. Az emberek kedvelik őket, mert segítőkészek és önzetlenek. Sokszor hoznak áldozatot, de ez mindig megtérül a későbbiekben. Felnőttként harmonikus kapcsolatok jellemzik őket. Barátaikhoz, választottjukhoz, családjukhoz hűségesek. Nagyon jó doktorok, tanárok válnak belőlük.

Te adnál ilyen nevet a gyerekednek?

A legborzasztóbb példákat mutatjuk be. Sok sztárszülő saját hóbortját követve talál ki a gyermekének olyan nevet, amelyet az valószínűleg szívesen megváltoztat majd.

Január 3. - Benjamin

A Benjamin név azt jelenti, hogy a szerencse fia. Az ezzel élő kisfiúk kedves és nyitott egyéniségek. Naivitásuk és tisztaságuk miatt mindenki szereti őket. Nem tesznek azért, hogy népszerűek legyenek, mégis mindenki őket akarja legjobb barátként. A Benjik jó kedélye elbűvöli az embereket. Felnőttkorukban minden olyasmivel szívesen foglalkoznak, aminek köze van a természethez vagy az állatokhoz. Nagyszerű állatorvos, túravezető válik belőlük, de az idegenforgalomban is remekül megállják a helyüket. Kimondottan jól bánnak a gyerekekkel is.

Január 7. - Attila

Az Attila név eredete atya, apácska. Viselői hatalmas szívvel és lélekkel születtek. A kis Attilák már az óvodában is kimutatják az igazságérzetüket. Nem viselik el, ha gyengébbet és kisebbet bántanak. Végtelenül adakozóak, tiszteletben tartják a hagyományos értékeket. Nagyobb korukban mindenhol ott vannak, ahol elkél a segítség. Nagyon szeretnek karitatív tevékenységeket végezni, belőlük kerülnek ki a legjobb pszichológusok, papok vagy pedagógusok. Sokszor a saját tulajdonukról is lemondanak mások érdekében, de az univerzum mindig kiegyenlíti a veszteségeiket.

Január 13. - Veronika

A Veronika név jelentése összefügg a győzelemmel. Képviselői tipikus nők, ez már kiskorukban is meglátszik. Nagyon adnak magukra, fejlett esztétikai érzékkel rendelkeznek. A világlátásuk is olyan, hogy nem a rosszra és a negatívumokra koncentrálnak, hanem mindennek meglátják a jó és szép oldalát is. Felnőttként is törekednek a külső és belső szépségre egyaránt. Szeretik az alkotó jellegű dolgokat. Nagyon jól működnek a divat területén, de minden olyan szakmában is, ahol szépen kell dolgozni, remekül megállják a helyüket. Kiváló fodrászok, kozmetikusok, lakberendezők, tervezők.

Január 17. - Antal

Az Antal név római eredetre utal, és magában hordozza a fejedelmi származást. Viselőinél már kiskorukban is látható, hogy mennyire szeretnek különvonulni. Az Antalok kritikusak, nem szívesen mennek le bizonyos szint alá. Ha nem érzik jól magukat, inkább elszeparálódnak, és remekül elvannak magukban is. Felnőttként olyan hivatást vállalnak, ahol számít a véleményük. Bármilyen ellenőrző jellegű beosztásban, állami tisztviselőként vagy akár HR-szakemberként is megállják a helyüket. Feladatuk az, hogy átlátható, pedáns rendben tartsák a dolgokat és önmagukat is.

Január 19. - Sára

A Sára jelentése hercegnő, fejedelemasszony. Ők azok, akik már gyerekként is szeretnek irányítani, a központban lenni. Erős akaratú kislányok, ellenszegülnek a szüleiknek és a tanítóiknak is. Nagyon jó meglátásaik vannak, és határozott egyéniségek. Nagyobb korukban is határozottan haladnak a céljaik felé. Egyensúlyban tudják tartani a magánéletet és a munkát. Nem titkolják világmegváltó szándékaikat. Tele vannak energiával. Olyan szakmák valók nekik, mint a cégvezetés, külkereskedelem vagy diplomácia. Ők azok, akik másokra is kisugározzák a vitalitásukat.

Január 21. - Ágnes

Az Ágnes név eredete a tisztasággal függ össze. Hordozói kiskoruktól kezdve nagyon odafigyelnek mind saját maguk, mind környezetük tisztaságára. Ez nemcsak fizikai, hanem szellemi és lelki tisztaságot is jelent. Felnőttként minden nemes ügy mellett kiállnak. Szívesen küzdenek akár veszettnek tűnő ügy mellett is, ha az bármi jót hoz a világra. Az otthonuk csodálatos, a partnereik mindig jó emberek. Az Ágnesek emberszeretőek, a legjobb ügyvédek és bírók kerülnek ki közülük. De ugyanolyan jól működnek az egészségügyben is, ahol gyógyíthatnak vagy fájdalmat enyhíthetnek.

Január 28. - Károly

A Károly török eredetű szó, és a férfiember és a karvaly szavakból származik. A Károlyok a legnagyobb gondoskodók. Kiskorukban is az látszik, hogy mindent összegyűjtenek, nem maguknak, hanem szeretteiknek. Biztosan haladnak a kijelölt úton, céljaikat jól válogatják meg. Felnőttként a család a központ számukra. Az anyagi biztonságot előtérbe helyezik, nincsenek óvatlan kalandjaik az életben, sem a magánéletben, sem a szakmai előmenetelükben. Pompás gazdasági szakemberek válnak belőlük, de a legjobb pénzügyi vezetők és bankszektorban dolgozók is belőlük lehetnek.

Ezt is szeretjük