4 abbahagyhatatlan társasjáték

7000 forint alatt

Próbáljátok ki otthon együtt a legjobb társasjátékokat, melyek egy csapásra csemetéd kedvencei lesznek.

Bár onnantól kezdve, hogy csemetéd bekerül az iskolapadba, ideje nagyobb részét a betűk és számok bűvkörében tölti, fontos, hogy a játékra, szórakozásra is jusson ideje, és közös programokat is szervezz.

Nem is kell feltétlenül kimozdulnotok ahhoz, hogy tartalmasan töltsétek el az időt, hiszen egy jó társasjátékkal izgalmas perceket szerezhetsz csemetédnek, és akár tanulhat is. Jelöljétek ki a hétnek egy napját, amikor együtt társasoztok, és lehetőség szerint az egész család vegyen részt benne - egy jó játéknak akár családösszetartó ereje is lehet -, de akár a kicsi barátait is elhívhatod.

Játék a szavakkal

A Scrabble a felnőttek körében is a társasjátékok egyik legnépszerűbbike, onnantól kezdve pedig, hogy csemetéd megtanul írni és olvasni, neki is garantáltan a kedvence lesz.

A magyarul csak találóan szókirakóként emlegetett társasjáték lényege, hogy a nálad lévő nyolc betűből minél több értelmes magyar szót tudj kirakni - az a játékosok közötti megegyezés kérdése, hogy pontosan milyen szavakat fogadnak el. A szavaknak egymáshoz kell kapcsolódniuk a táblán, és minden betűnek megvan a maga meghatározott pontértéke.

A játék addig tart, amíg az összes betű el nem fogy, a nyertes pedig természetesen az, akinek a legtöbb pontja van. A Srabble-t kettő-négy személy játszhatja - a játék során gazdagodhat a kicsi szókincse, serkenti a logikáját, és növeli a koncentrációs készségét.

A terméket megrendelheted a Jatszanijo.hu webáruházból.
Ára: 5890 forint.

Internet helyett élőben

A Honfoglaló kétségtelenül évek óta az egyik legnépszerűbb internetes műveltségi-stratégiai játék, melynek már társasjáték-változata is megjelent, így nem kell a gép elé láncolnod magad, ha játszani szeretnél vele. Ha gyerkőcöd már nagyobbacska, biztosan neki is tetszeni fog a megyefoglalósdi.

A társas előnye világhálós változatával szemben még az is, hogy a szabályokat ti magatok is kialakíthatjátok, így a gyereknek eleinte több időt is adhatsz egy-egy kérdés végiggondolására, míg erre a neten nincs lehetőség. Mindketten rengeteg új dolgot tanulhattok, a játék alapjául szolgáló térkép révén pedig hazánk földrajzával is megismerkedhet a lurkó.

Az izgalmas játékot a Bookline.hu kínálatában találod meg.
Ára: 6641 forint.

Mint a hurrikán

A társasjátékokkal nem csupán a gyerek értelmi képességeit fejlesztheted, hiszen léteznek olyanok, melyek a logika mellett a mozgáskoordinációt javítják. Ezek közé tartozik a Twister is, melynek lényege, hogy végtagjaitokkal a padlóra teríthető játékmezőn maradjatok. Azt, hogy lábaitoknak és kezeiteknek hova kell kerülniük, egy pörgettyű - és a véletlen - határozza meg.

Ebben a játékban nem is igazán az a fontos, hogy a végén ki győz, sokkal inkább a mókáé és a nevetésé a főszerep. A Twistert nemcsak csemetéd fogja élvezni, néhány órára te is újra gyereknek érezheted magad. 

A játékot megrendelheted a Tulli.hu internetes áruházból.
Ára: 5690 forint.

Játék ingatlanokkal

A klasszikus Monopoly lényege, hogy a játékosok - azaz a befektetők - ingatlanokkal kereskednek, a cél pedig, hogy minél nagyobb vagyonra tegyenek szert. Ebben a játékban elsősorban a kicsi logikájára lesz majd szükség, ugyanakkor az is elengedhetetlen, hogy biztonsággal tudjon fejben számolni. Beleképzelheti magát a felnőttek felelősségteljes világába, és abba is belekóstolhat, hogyan kell bánni a pénzzel.

A terméket a Jateknet.hu kínálatában találod meg.
Ára: 6990 forint.

Ezt is szeretjük