Miért egészségesebbek azok a gyerekek, akiknek kutyájuk vagy cicájuk van? 3 érv a háziállatok mellett
Három érv is szól amellett, hogy miért jó egy háziállat a gyerkőc mellé.

GettyImages-1044929380
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden szülő életében a babavárás az egyik legcsodálatosabb időszak, a boldogság mellett azonban gyakran felüti a fejét az aggodalom is. Amint a pici baba megszületik, teljesen körülötte forog a világ, a szülők óvják, védik a csöppséget, nem meglepő, hiszen a legjobbat szeretnék számára.

Ilyenkor sok aggódó szülőben felmerül a kérdés, hogy egy csecsemő mellett egészséges-e háziállatot tartani, nem fogja-e a kis kedvenc valamilyen betegséggel megfertőzni, ne adj isten megtámadni őt. Ám a kutatások egyértelműen kimondják, hogy nem kell tartani attól, hogy a kutya, cica súlyosan veszélyezteti az újszülött még éretlen immunrendszerét és egészségét.

Miért jó a kutya vagy cica a gyerek mellé?

Egyes szülők úgy gondolhatják, hogy ha a csecsemő nagyon korán állatok közelében van, hajlamosabb lesz az allergiára. Pedig kutatások épp az ellenkezőjét bizonyították be, azaz minél korábban találkoznak a babák a mikroorganizmusokkal vagy a háziállatok által a lakásba bevitt kosszal, annál ellenállóbbá válik a csecsemők szervezete.

GettyImages-1031705576

Erősebb az immunrendszerük 

Eija Bergroth, a finn Kuopioi Egyetemi Kórház kutatója és munkatársai megállapították, hogy azok a csecsemők, akik születésüktől fogva állat mellett nőnek fel, ritkábban betegek, kevésbé van szükségük antibiotikumra, mint azoknak a gyermekeknek, akiknek nincs háziállatuk.

Bergroth és csapata közel 400 finn gyermek életét kísérte figyelemmel a harmadik trimesztertől az első életévükig. A szülők heti szinten naplót vezettek a gyermekek egészségügyi állapotáról, valamint a háziállatokkal való kapcsolatukról. Megállapították, hogy azon gyerekek körében, akik valamilyen kis házi kedvenccel éltek együtt, ritkábban fordult elő légúti megbetegedés vagy allergia, mint azoknál, akiknek nem volt állatkájuk.

A lehetséges magyarázat az, hogy az állatokkal való érintkezés során többféle mikroorganizmussal találkozik a gyerkőc, amelyek edzik az immunrendszerét, így ellenállóbb lehet a különböző betegségekkel szemben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

Növeli a gyermek önbizalmát

A család kutyája, akit szeretetben nevelnek, igazi hűséges társa, jó barátja lehet a gyermekeknek. Közösen játszhatnak, csínytevésekben vehetnek részt, az állattal való önfeledt játék pedig nemcsak a gyermek önbizalmát és önképét erősíti, de a bolondozás csökkenti a benne felgyülemlett feszültséget vagy szorongást is.

Fejleszti az érzelmi intelligenciát

Egy hobbiállatról gondoskodni kell, a kicsi ezáltal tanulja meg azt, hogy milyen másokkal törődni. Azok a gyerkőcök, akik háziállat mellett nőnek fel, kommunikatívabbak, és az érzelmi intelligenciájuk is magasabb, mint akiknek nincs hobbiállata.

GettyImages-169949971

Hogyan fér meg két dudás egy csárdában?

A kisbaba megszületése után a kis házi kedvenc joggal lesz féltékeny a csemetére. A legjobb, ha már a háziállatot is felkészíted a baba érkezésére, például jó módszer, ha az édesapa a kórházból hazavisz számára egy babaruhácskát, amit meg tud szaglászni, így már nem lesz annyira ismeretlen számára, mire hazaérnek vele a kórházból.

Ha már mindenki otthon van, nyugodtan guggolj le a babával a háziállathoz, és hagyd, hogy az megszaglássza, de semmiképp se hagyd az elején egyedül őket kettesben, hiszen a baba sírásától megijedhet, és támadó reakciót válthat ki belőle. Azt se engedd, hogy a kutyus vagy a cica a gyermek mellett aludjon, hiszen véletlenül ráfeküdhet, ami fulladást okozhat a babánál. Mivel az állat valóban terjeszthet különböző betegségeket, gondoskodj arról, hogy az oltásait mindig megkapja, és rendszeres féreghajtásban részesüljön!

A kutya és a fiú mindent együtt csinálnak: cuki fotók!

Mindent együtt csinálnak, és lehet mondani, hogy létezni sem tudnak egymás nélkül. Következő képeik megható tanúbizonyságai a határtalan és önzetlen szeretetnek.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük