Felrobbant az internet attól, amit ez a nő mondott a gyerekekről: sokak szerint igaza van

Nem mindenki örül úgy a gyerekek társaságának, mint azt sokan gondolják, pláne nem akkor, amikor kikapcsolódna az ember.

GettyImages-108270366
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élet azért is olyan varázslatos és változatos, mert mindenki különálló egyéniség egyedi véleménnyel és világlátással, a vélemények ütköztetésével pedig sokszor elgondolkoztató, akár építő jellegű vitákba is lehet bonyolódni.

Az internetes világban egyre nagyobb figyelmet kap a gyerek nélküli pihenés témája, sokan szólalnak fel az ügyben, hogy lehetnének gyerekmentes repülőjáratok, medencék, mozik, vidámparkok, éttermek. Egy nő is hasonló gondolatot osztott meg.

Vélemény a gyermekmentes pihenésről

Kitch Catterall tiktokker egyik feltöltött videójában a gyerekmentes kerületek ötletét vetette fel. Az Ausztráliában, Melbourne városában élő nő a felvétel közben egy konditerem parkolójában volt enyhén bosszús állapotban, mert sikoltozó gyerekek felnyomták benne a pumpát.

@soybabie__ I know im evil but theyre SO loud please i want peace and quiet are there adults only pools in melbourne?? #fyp #kidfree #childfree ♬ original sound - Baby Soja

A felnőtteknek való, 18+-os medencék, hotelek egyébként Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ahogy a vonatokon is van olyan opció, hogy némi felár ellenében a csendes zónában kapjon helyet az ember. Ebből is látszik, hogy valójában legyen szó családos emberekről vagy egyedül élőkről, a zavartalan pihenés mindenkinek fontos.

- Tudom, hogy gonosz vagyok, de annyira hangosak. Csak szeretnék nyugalmat és békét. Vannak csak felnőtteknek való úszómedencék Melbourne-ben? - kérdezte. Kifejtette, hogy egy konkrét gyerekmentes övezetet képzelt el, mert egyszerűen már rosszul van attól, hogy ahányszor elmegy strandolni vagy pihenni valahova, mindenhol gyerekek játszanak, akiknek a viselkedését neki el kell viselnie, "hiszen csak gyerekek".

- Szerettem volna úszni menni, külön gyerekmedencéjük volt nekik, ennek ellenére a mély medencénél játszottak, ugráltak a vízbe, és sikongattak. És ezt egyszerűen megengedték, mert ezt mindenhol megtehetik. Jó lenne, ha belegondolnának az én helyzetembe is, még ha gonosz is vagyok, mert utálom a gyerekeket. Nekünk is lehetne egy olyan területünk, ahol békében lehetnénk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem kellett sokat várnia a válaszra, az egyik kommentelő egyenesen az Antarktikára küldte, ahol minden bizonnyal távol tudna lenni a hangos gyerekektől, egy másik pedig azt mondta neki, hogy létezik ilyen gyerekmentes zóna, a nyugdíjas közösség lakóegységei - azóta ezt helyesbítették, miszerint valójában ott sem csak felnőttek vannak, tekintve hogy az unokák rendszeresen látogatják a nagyszüleiket.

A nő kijelentette, hogy sajnos bizony vannak olyan emberek, akik nem akarnak egész nap gyerekek közelében lenni. Nem azt mondta, hogy a gyerekek nem lehetnek a medencében, hanem egyszerűen jó lenne, ha több helyet biztosítanának csak a felnőtteknek. Ez egyébként azokra a szülőkre is vonatkozik, akik szeretnének pihenni a saját és mások gyerekei nélkül. Nem bűn, hogyha valaki tartana egy szusszanásnyi pihenőt.

GettyImages-1428619990

A hozzászólók összességében a nővel értettek egyet. Még olyanok is akadtak, akik édesanyaként gondolkoztak hasonlóan, mint ő. Alább olvasható néhány közülük.

"A gyerekmentes éttermek nagyon jók lennének."

"Egyetértek! Egyáltalán nem gonoszság, ha valaki nem szereti magát gyerekekkel körülvenni!"

"Két kisgyerek anyjaként megértem, hogy mit mondasz, és tiszteletben tartom azt, hogy a gyerekmentes embereknek is szükségük van helyre."

"Nekem vannak gyerekeim, és én is azt kívánom, hogy legyenek csak felnőtteknek való éttermek és parkok is."

"Nem a gyerekek, hanem a szülők hibája, hogy hagyják őket felügyelet nélkül rohangálni, megvadulni."

Egyáltalán nem biztos, hogy azoknak, akiknek bármilyen oknál fogva nincs gyerekük, ténylegesen állandóan meg kellene érteniük a gyerekes családok viselkedését - neked mi a véleményed erről?

Mennyi időt tölthet a szülei nélkül egy kétéves gyerek?

Teveliné Horváth Melinda pszichológust kérdeztük a témában.

Mennyi időt tölthet a szülei nélkül egy kétéves gyerek? Sok családban dilemma a nyaralás

Teveliné Horváth Melinda pszichológust kérdeztük a témában.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük