Ezért is alhat rosszul a baba: 6 étel, amit nem jó, ha este kap
A gyerekednek és neked is az a jó, ha nyugodtan tudtok aludni. Ehhez könnyű vacsorát egyetek.

A nem megfelelő mennyiségű alvás a kisbabát és az anyukát is kimeríti, mindketten nyűgösek lesznek, ami megnehezíti a mindennapokat. Ezért érdemes odafigyelni az összes olyan tényezőre, ami befolyásolhatja a baba alvási szokásait. Az esti rendszer kialakítása és betartása mellett arra is ügyelni kell, hogy ne maradjon éhes, de ne is egyen túl sokat a pici, és lehetőleg semmi olyat ne kapjon vacsorára, amitől fájhat a hasa.

De mitől is fájhat? A hozzátáplálás során a szakemberek ajánlásai szerint fokozatosan javasolt bevezetni az egyes új alapanyagokat, mindig hagyva időt a kicsinek, hogy megszokja azokat. Érdemes azt is megfigyelni, hogy a pici hogyan reagál az egyes ételekre, hiszen lehet, hogy bizonyos alapanyagok a vacsora részeként fogyasztva nyugtalan alvást eredményezhetnek. Lássuk, melyek lehetnek ezek!

Együnk jól egy teljesebb életért!

Útravaló gyermekünknek: a gyermekkori táplálkozás minősége és az ekkor kialakuló szokások jelentősen befolyásolják a későbbi egészségi állapotot. Tudj meg többet a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és alapozd meg gyermeked jövőjét!

A nagyobb gyerekek sokszor szívesebben fogyasztják a tésztát, mint bármilyen más köretet. Ez önmagában nem is volna baj, de a gyerekek hajlamosak olykor az egyoldalú táplálkozásra, így a szülő feladata, hogy minél több féle ételt megmutasson, megszerettessen gyermekével. Ha nálatok is ez a helyzet, akkor nézd meg, milyen alternatívákat vethetsz be a változatosság és a kiegyensúlyozottabb étrend érdekében!

Ezt is szeretjük