3 zöldség a föld alól, ami csodákat művel a föld felett: ezt teszi az immunrendszerrel

Ezek a föld alatt termő zöldségek sok pozitív tulajdonsággal bírnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A természet csodás ajándéka, hogy évszakról évszakra ellát minket értékes tápanyagokat tartalmazó zöldségekkel, így akkor sem maradunk vitaminforrás nélkül, amikor már beköszönt a hűvös idő.

Az alábbi képeken három olyan zöldség jó tulajdonságait ismerheted meg, amelyeknek a gumóját fogyasztva az immunrendszer erősebb lesz, ezáltal pedig a szervezet ellenállóbbá válik az ősszel és télen oly gyakori betegségekkel szemben.

Fekete retek

A C-vitaminban dúskáló fekete retek az immunrendszer barátja, e mellett az immunerősítő vitamin mellett foszfor, vas és kalcium is bőven van benne. Mézzel alkalmazva jó ellenszere a köhögésnek, baktériumölő, légúttisztító és méregtelenítő hatású - nem is csoda, hogy az ókori görögök az arannyal megegyező árban árulták.

Lilahagyma

Tápanyagokban dús, antioxidáns, gyógyhatású, koleszterincsökkentő és rákellenes zöldség a lilahagyma. Az immunrendszer számára is remek erősítés, mivel baktériumölő, vírusölő hatású, illóolajai pedig segítenek leküzdeni a megfázásos tüneteket.

Cékla

Vérképző, rákellenes és antioxidáns tulajdonságú a cékla, amely sok vasat tartalmaz, emellett C- és B-vitaminban, béta-karotinban, folsavban, rézben, magnéziumban és kalciumban is gazdag. Csodás immunerősítő, ezért kár lenne kihagyni: ebben az őszi narancs-cékla turmixban a gyerek is imádni fogja! Kattints ide! »

Immunerősítők hideg időben

Kattints további nagyszerű immunerősítőkért, amelyek segíthetnek kivédeni a megfázást!

Ezek a szupertáplálékok erősítik az immunrendszert

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük