Fiút vagy lányt szeretnél?

3 alig ismert módszer, amivel befolyásolhatod a baba nemét

Hatékonyak, bár akad, amelyikre még nem találtak magyarázatot.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetesen minden leendő szülőnek az a legfontosabb, hogy a baba egészségesen jöjjön a világra, ám akadnak, akik a kicsi nemét is szeretnék befolyásolni. Biztos receptet egyetlen szakember sem tud ajánlani, ám akadnak olyan módszerek, melyek sokaknál beváltak már, legalábbis az érintettek állítása szerint.

Van köztük olyan, amelyet egyes klinikákon is alkalmaznak, ám olyan is, amelyre mindezidáig nem sikerült tudományos magyarázatot találni, ennek ellenére számos édesanya és édesapa állítása szerint igenis működőképesek.

A Shettles-módszer – másképp

Az évtizedek óta népszerű Shettles-módszer az Y, azaz férfi-, illetve az X, azaz női kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek sebességére és környezeti hatásoktól való függőségére épít. Mint ismeretes, előbbiek viszonylag kicsik és gyorsak, míg utóbbiak lassabbak ugyan, ám sokkal jobban ellenállnak a hüvely savas környezetének.

Mindebből az következik, hogy ha az aktusra az ovuláció idején kerül sor, a magzat nagy valószínűséggel hímnemű lesz, ugyanis az Y-os spermiumok hamarabb elérik a petesejtet. Ha viszont a leendő szülők a tüszőrepedés előtti egy-két napban szeretkeznek, jó eséllyel kislányuk születik majd.

Sok párnak bevált a fenti szisztéma, ám egy ausztrál anyuka, bizonyos Kynzi Rose, többszörösen csalódott benne.

Öt fia fogantatásánál a Shettles-módszert alkalmazta, abban a reményben, hogy lánya születik - míg az utolsó kudarc után, ki tudja, milyen megfontolásból, az ovuláció utáni 12. órára időzítették férjével az együttlétet. Azt, hogy kilenc hónappal később végre megérkezett az áhított lány baba, még nyugodt szívvel írhatnánk a véletlen számlájára.

Az azonban már elgondolkodtató, hogy miután számos ismerősük is követte példájukat, az eredmény minden esetben egy-egy kicsi lány lett. Kynzi módszere egyre népszerűbbé vált hazájában, és dokumentáltan 70%-os biztonsággal működik - annak ellenére, hogy lényegében ellentmond az orvostudománynak.

Mi vár rád a szülőszobában?

Ijesztőnek tűnhet, ám itt minden a baba és a mama biztonságát szolgálja. Ismerd meg jobban videónkból!

Az Ericsson-módszer

Az Ericsson-módszer ugyanabból a tézisből indul ki, mint Shettles szisztémája: azaz, hogy X kromoszómát tartalmazó spermiumok lassabban úsznak, mint az Y kromoszómásak. A szakemberek egy mesterséges eljárás során a fentieknek megfelelően megpróbálják szétválasztani hím- és nőivarsejteket a mintából, amelyet előzőleg egy csőbe töltöttek.

Bár valamennyi spermium a cső alja felé tart, egy idő után egyértelműen elkülönülnek egymástól a gyorsabbak és a lassabbak. Ily módon viszonylag nagy biztonsággal megállapítható, hogy melyek hordoznak X, illetve Y kromoszómát - a szakemberek pedig attól függően választják ki a mesterséges megtermékenyítéshez használtakat, hogy a pár milyen nemű utódra vágyik.

Tény, hogy ez az eljárás egyszerű és olcsó, ám a sikerre itt sincs garancia - olyannyira, hogy maga Ronald Ericsson, a technika kidolgozója szerint is legfeljebb az esetek 80%-ában jön be.

A diétamódszer

Egyszerűsége ellenére a diétamódszerről is jellemzően pozitív visszajelzések érkeztek azoktól a pároktól, akik ehhez a praktikához folyamodtak. A tudósok feltételezik, hogy a leendő anyuka által elfogyasztott ételféleségek, pontosabban az azokban fellelhető ásványi anyagok mennyisége is befolyásolja a gyermek nemét.

A sok káliumot és nátriumot fogyasztó nők többnyire fiú babának, míg a magnéziumot és kalciumot előnyben részesítők jellemzően lány babának adnak életet - bár a miértet illetően a mai napig nem született tudományos magyarázat.

Így, ha lányt szeretnétek, egyél minél több tejterméket - kivételt jelentenek ez alól a különféle sajtok, ezek ugyanis bővelkednek nátriumban -, valamint rizst, szárnyasokat, zöldleveles zöldségeket és zöldbabot. A gyümölcsök közül válaszd az almát, ananászt, dinnyét, epret és körtét.

Amennyiben pedig minden vágyatok egy legényke, ezúttal többet fogyaszthatsz az amúgy nem kifejezetten egészséges sós ételekből, illetve hirtelensültekből. Zöldséget gyakorlatilag bármit és bármennyit ehetsz, kivéve a lánybarát diétánál említett zöldleveleseket és zöldbabot. Fiú utód születését segítik elő a kenyér- és tésztafélék is.

OLVASD EL EZT IS!

termekenyseg
  • meddőség
  • termékenység

Mikor vagy a legtermékenyebb?

Ezt is szeretjük