Eszedbe nem jutna ezt a kettőt együtt enni, de fantasztikus hatása van - Te is ki akarod majd próbálni
Meg fogsz lepődni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy az idő hűvösebbre fordul, a megfázásos megbetegedések kockázata és gyakorisága is nő, így jó, ha van a tarsolyodban egy jól bevált köhögés elleni recept. Két olyan összetevő elegyéből, melyeket soha nem jutna eszedbe együtt fogyasztani, nagyszerű természetes orvosságot készíthetsz, melyet talán még a dédnagymamád is ismert és alkalmazott.

A család apraja-nagyja köhögésén segíthet a kétösszetevős keverék. Csupán fekete retek és méz szükségeltetik hozzá, azaz két olyan alapanyag, melyekről külön-külön is hallhattad már, hogy erős ellenfelei a köhögésnek. Erejüket egyszerű, néhány perces munkát igénylő módon egyesítve elkészítheted a házi gyógyírt, mely komolyabb baj esetén az orvos által felírt gyógyszerek mellett, illetve enyhébb megfázás esetén önmagában is hatásos lehet.

Így készítsd el

Végy egy megtisztított fekete retket, és vágd ketté. Ezután vájd ki a közepét, és csurgass bele annyi mézet, hogy színültig legyen. Tedd a hűtőbe, és hagyd állni egy éjszakán át, de minimum néhány óráig. Ha kivetted, és szobahőmérsékletűre hűlt, már alkalmazható is. Kanalazd ki a mézes-feketeretek-leves folyadékot, és add a betegnek. A retket magát is érdemes elfogyasztani. A gyerekek reszelve szívesebben fogadják.

Nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérd a köhögés jellegét, és azt is, hogy mióta tart. Amennyiben napok alatt sem szűnik meg, vagy súlyosbodik, mindenképpen érdemes visszatérnetek az orvoshoz, hogy ne lépjen fel komolyabb szövődmény.

Ezt is szeretjük