Bármennyire meglepő, az, hogy mikből tevődik össze a gyerkőc étrendje, összefügg a magatartásával és a koncentrációs képességével. Míg egyes ételek kifejezetten serkentő hatásúak, mások negatívan befolyásolják az összpontosításban, illetve általában az agymunkában. Ismerd meg, melyek tartoznak az utóbbi kategóriába, és lehetőleg ne adj belőlük sokat a kicsinek!

A fehér lisztből készült pékáru nagyon egészségtelen, ugyanis gyorsan felszívódik a vérben, így vércukorszint-ingadozást okoz. Ezáltal pedig az agyi tevékenység is lelassulhat.

A gyümölcsöt nem látott, cukrozott üdítők nemcsak elsavasítják a szervezetet, de a szervezet természetes védekezőképességét is gyengítik. Ha pedig a gyerekben lappang valami, tanulni sem nagyon tud.

Az olajban tocsogó ételek elnehezítik a gyomrot, ami a koncentrációs képesség csökkenéséhez vezet.

A cukor serkenti az adrenalintermelést, illetve megemeli az inzulinszintet. Mindkettő agressziót és stresszt válthat ki - megnehezítve a tanulást.

A felvágottak rengeteg szénhidrátot és tartósítószert tartalmaznak, amelyek az adott pillanatban fokozzák a koncentrációs képességet - ám amilyen gyorsan jelentkezik, olyan hirtelen el is múlik a hatásuk, ami viselkedésbeli változásokat okozhat.

Nem is nagyon kell magyarázni, hogy a csokoládéban mennyi szénhidrát található, ami magatartászavarhoz vezethet, sőt, az agyműködést is takarékra kapcsolja.

A vörös hússal is csínján kell bánni, mert elnehezíti a gyomrot, a teltségérzet pedig elvonja a gyerek figyelmét.
Vigyázz velük!
Vannak olyan ételek, amelyek szinte részei a napi táplálkozási menetrendnek, pedig valójában nem tesznek jót.
8 különösen ártalmas étel, amivel a legtöbb gyerek naponta találkozik
Nézegess képeket!
Elolvasom