Nem kell erőltetni a spenótot: ezeket szívesen fogyasztja bármelyik gyermek
Hiába Popeye és a híres ereje: a te gyerekeid is inkább gumimaciszörpöt innának? Ezek az egészséges alternatívák nekik is ízlenek majd.

shutterstock 261491864
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Neked is ismerős a helyzet, amikor gyermeked méla undorral ül az ebéd felett, mert a tökfőzelék látványától is elmegy az étvágya? Ne erőltesd, mert többet ártasz vele: a kényszerítés nem jó megoldás az étkezés terén sem.

Gondolj vissza, biztos számodra is volt olyan étel, amire gyerekként rá sem bírtál nézni - most pedig a kedvenced esetleg? A rossz emlékek viszont sokkal mélyebb nyomot hagynak, mint gondolnád: egy életre megutáltathatsz egyes ételeket, ha erőlteted fogyasztásukat.

A válogatás művészete

A válogatós gyermeknek egy dologra van szüksége ahhoz, hogy egészséges étrendje legyen: egy válogatós szülőre, aki körültekintően és megfelelően megválogatja, milyen hozzávalókból milyen ételeket készítsen ahhoz, hogy azokat a porontya szívesen és jóízűen elfogyassza. Ezekkel az egészséges, mutatós és finom ételekkel bátran próbálkozz!

Közös ételkészítés és evés

Előfordulhat, hogy az ételaverzió okozója a tudatlanság: nem tudja, mi van az adott ételben, miből készült pontosan, és hogyan. Vedd be csemetéidet is a főzés folyamatába, bízz rájuk egyszerűbb feladatokat: a saját kézzel készített fogásokra pedig garantáltan kíváncsiak lesznek ízügyileg is! Kipróbálhatjátok, hogy csak egy adag külön menüt főzöl gyermekednek, te pedig a rendes ételsort eszed: a más varázsa gyakran kóstolásra készteti a kisebbeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játékbörze

A közös főzőcske és evés után pedig indulhat a szórakozás! Ezekkel a házi készítésű játékokkal nem csak lekötöd, de fejleszted is gyermekeid figyelmét!

Ezt is szeretjük