3 szuper játék, amitől okosodik a gyerek: csak toll és papír kell hozzá
Jól telik velük a vasárnap délután, és még a gyerek is fejlődik általuk. Csak toll és papír kell.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen hamarabb sötétedik, és hűvös az idő, ezért jó, ha kéznél van néhány szórakoztató délutáni elfoglaltság tévé helyett.

Most ismertetünk három játékot, amit együtt játszhat a család, és ami nemcsak szórakoztató, de még a gondolkodást is fejleszti.

Három játék esős délutánokra

Szókirakó

Vegyetek elő lapokat! Gondolkodjatok, és találjatok ki egy legalább hat-nyolc betűből álló szót. Mindenki írja ezt a szót a lapjára. A feladat az, hogy ebből a szóból a lehető legtöbb másik szót kell kirakni. Például: babaház - baba, ház, bab, ha, hab, az, báb...

Ország-város

Gyerekkorodban te is játszhattál ilyet. Írjátok fel a papírok tetejére egymás mellé, hogy ország, város, fiú, lány, növény, állat, tárgy. Minden szó közt hagyjatok helyet, hogy elférjen az alattuk oszlopokban írt megoldás.

Egyikőtök kezdje el magában mondani az ABC-t, másikótok jelére hagyja abba, és amelyik betűnél járt, azzal kell a fentiekre egy-egy példát írni. Ha van kéznél apró betűs újság, csukott szemmel, ceruzaheggyel bökhettek is betűt. Ha ez a betű például a D, jó megoldások lehetnek a következők: Dánia, Dabas, Dániel, Dóra, dió, denevér, dob. A megoldásra három perc áll rendelkezésre, és csak azért jár pont, amit senki más nem írt.

Szólánc

Ehhez az utolsó játékhoz még toll és papír sem kell. Lényege, hogy valaki mond egy szót, amelynek az utolsó hangjával mond a következő ember egy másikat. Például: baba - autó - óra - arany - nyúl... A lánc a végtelenségig folytatódhat. Ragozni nem szabad! Ha nehezíteni akarjátok, vagy nagyobbak a gyerekek, játszhatjátok az utolsó szótaggal is, így az elválasztást is gyakorolhatjátok játék közben. Például: lám-pa, pa-ra-di-csom.

Jó szórakozást!

IQ-fejlesztés

Nem is hinnéd, milyen egyszerűen növelhető a gyerek IQ-ja. Kattints!

Ezt is szeretjük