Down-szindrómás fiával maradt egyedül az édesapa - Ma már 4 éves a tündéri kisfiú

Egy Down-szindrómás baba érkezése minden család életét felbolydítja.

down-szindromas-kisfiu-apukaja
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy sérült gyermek születése mind érzelmileg, mind anyagilag megviseli a családokat. Nem ritka, hogy valamelyik fél nem képes felülemelkedni a csalódottságán, nem tudja elgyászolni azt a korábbi jövőképet, amely a gyermek érkezésével egy csapásra megszűnt, a feszültség elhatalmasodik a párkapcsolaton, és a szülők végül szétválnak.

Ilyenkor a jellemző forgatókönyv szerint az anya marad a gyerekkel. Jóval kevésbé megszokott, hogy az apa neveli a gyereket, és az anya lép ki a családból. Evgeny Anisimovval azonban pontosan ez történt.

A Down-szindrómás kisfiú az apával

Evgeny Anisimov élete 2018 szeptemberében változott meg gyökeresen. Ekkor született meg kisfia, Misha. Felesége nem tudott megbirkózni a gondolattal, hogy a baba Down-szindrómával született, otthonba akarta adni. Az édesapa azonban elképzelhetetlennek tartotta, hogy a fia ne legyen vele, így végül szülők útjai szétváltak. Evgeny a kezdeti nehézségeket követően elindította Instagram-odalát, ahol nem hétköznapi, nehéz, de mégis napfényes életük részleteit osztja meg. Misa már elmúlt négyéves, fejlesztésekre jár, de persze mindennél jobban szereti idejét édesapjával tölteni.

Az édesapa célja, hogy inspirálja, bátorítsa a hasonló cipőben járó szülőket, megmutassa nekik, hogy nincsenek egyedül. Egyúttal nem titkolt szándéka, hogy érzékenyítse, edukálja a társadalmat, megmutassa nekik, hogy a Down-szindrómás emberek kedvesek, ragaszkodóak, személyiségükkel olyasvalamit hozhatnak mások életébe, melyet nem lehet pénzen megvenni. Evgeny önmagáról úgy nyilatkozik, hogy nem hős, csak egy normális ember.

- Tudom, hogy a jövő több problémát tartogathat még, de remélem, sikerül mindenen felülkerekednünk - mondja a 35 éves Evgeny Anisimov.

A cikk az ajánló után folytatódik

Belvárosi srác

Az orosz édesapa története ihlette az immár négykötetes író, Hajdú-Antal Zsuzsanna Belvárosi srác című regényét. A történet főhőse a negyven körüli Balázs. Élete irigylésre méltó: jó állás, nyaralás a világ egzotikus tájain, csinos fiatal feleség - aki ráadásul közös babájukkal várandós. A sikerszéria egészen addig tart, míg Misa világra nem jön. A tény, hogy a kisfiú Down-szindrómával születik, teljesen felborítja a házaspár addigi életét. Az édesanya nem jut még túl a kezdeti sokkos állapoton, amikor elhagyja férjét és Misát, az édesapa azonban az első pillanattól fogva biztos benne, hogy nem hagyja magára a kisfiát, fel fogja nevelni. Otthagyja addigi munkáját, egy több szabadsággal, de kevesebb pénzzel járó állásért és saját édesanyja támogatásával és segítségével igyekszik venni a kezdeti akadályokat. A gyakran küzdelmes, de szeretetteli hétköznapjaikról pedig DownTown boy néven blogot ír, melyre olyasvalaki is felfigyel, akire nem számított.

Kiadja: Erawan Kiadó
Ára: 2999 forint
A könyvet itt rendelheted meg.

Down-szindrómás modellek

Sikerükkel, karrierjükkel nemcsak a Down-szindróma elfogadásához járulnak hozzá, hanem inspirálóan hatnak az emberekre, és bátorítják őket céljaik megvalósításában.

Ezt is szeretjük