Cuki modell lett a Down-szindrómás babából: az Instagram új sztárja az egyéves Emmett
Emmett, a Down-szindrómás baba több ruhamárka kis modellje lett.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kaliforniai Emmet Lowry májusban ünnepelte első születésnapját, de már most népes rajongótáborral büszkélkedhet Instagram-oldalán. A Down-szindrómás kisfiú mosolygós képeitől bárki elolvad, és már olyan márkák reklámoztatnak vele, mint a Gap Kids vagy a Tenth & Pine.

29 éves édesanyja, Sarah terhessége 13. hetében tudta meg, hogy születendő babája nagy valószínűséggel Down-szindrómás lesz. Az ápolónőként dolgozó kétgyermekes anya aggódott, hogyan fogadja majd a környezete a kromoszóma-rendellenességgel született kisfiát, milyen élete lesz, és hogyan boldogul majd egyedül.

Emmett, a cuki modell

Ezért Emmett születése után az édesanya létrehozta Instagram-oldalát, a képekkel pedig azt szerette volna elérni, hogy a társadalom legyen elfogadóbb a Down-szindrómával együtt élő emberekkel szemben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

f i r s t c a k e 🎂✨

♡𝙎𝙖𝙧𝙖𝙝, 𝙃𝙖𝙮𝙙𝙚𝙣, & 𝙀𝙢𝙢𝙚𝙩𝙩 (@lovethatsurpasses) által megosztott bejegyzés,

Az anya egy cuki fotót posztolt a kisfiáról, amelyen a Gap ruhamárka rugdalózójában mosolyog. A fotó eljutott a nagy nevű divatcéghez, aki kérte, szerepeljen a több mint egymillió követővel rendelkező Instagram-oldalukon. Emmett így lett a Gap kis modellje, azóta pedig olyan márkák is megkeresték, mint a Tenth & Pine a DokATot vagy a Mushie.

- Számomra az a cél, hogy megmutassam a világnak, hogy Emmett ugyanolyan teljes életet élhet, mint az egészséges gyerekek. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és segítséget nyújtani sorstársaimnak, az embereket pedig rávezetni, hogy legyenek sokkal elfogadóbbak a Down-szindrómásokkal szemben - mondta Sarah a brit Metrónak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az édesanya állítja, kisfia sikere nem csak cuki mosolyában rejlik.

- Ő egy olyan kisfiú, aki a legjobbat hozza ki az emberből. Nagyon büszke vagyok rá, és arra, amit ketten elértünk - mondja a büszke anya, aki egy nonprofit szervezetet is létrehozott a Down-szindrómás emberek elfogadására.

A Down-szindrómás lány megvalósította álmait: modell lett

A fiatal Down-szindrómás lány először a gimnasztika területén ért el lenyűgöző eredményeket, majd elhatározta, hogy a divatszakmában szeretne érvényesülni. Vágyairól pedig a sok visszautasítás ellenére sem mondott le.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük