Fiad vagy lányod születik? 4 jel, amelyből megtudhatod

Kíváncsi vagy, hogy fiad vagy lányod születik majd? Néhány jelből jó eséllyel megtudhatod.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baba neme többnyire csak a várandósság felénél tudható meg - ám még ez sem teljesen biztos. Vannak olyan szülők, akiknek tovább kell várniuk, mert a kicsi fedezékbe vonul, szégyenlősebb, és nem hajlandó megmutatni magát az ultrahangos vizsgálat alatt.

Nem érdemes türelmetlenkedni, előbb-utóbb - a baba gyors gyarapodása és ezzel egy időben a hely szűkössége miatt - úgyis kiderül az igazság. Addig viszont bevethetsz néhány népi praktikát, hogy megjósold, milyen nemű gyermeket hordasz a szíved alatt.

Összegyűjtöttünk neked négy jelet, ami segíthet a kérdés megválaszolásában. Természetesen egyik sem tekinthető perdöntő bizonyítéknak, hiszen egy 3D-s fényképnél semmi sem lehet meggyőzőbb, ám a várakozás perceit megédesítheted velük.

A szív dallama

Bosszantó lehet, amikor már a sokadig ultrahangos vizsgálatnál is csak a csöppség hátában gyönyörködhetsz.

Ám még így sem tud elbújni, a szívverése elárulhatja őt, de természetesen ehhez a jelhez komoly orvosi berendezésekre van szükség.

Ha a magzat szívverése 140-nél több percenként, akkor egy kis hercegnő költözött a pocakodba, míg ha ennél kevesebbet mutat a műszer, akkor egy kis herceggel gyarapodik a család.

Igaz, a szakemberek között nincs erre vonatkozóan teljes egyetértés, többen azt vallják, csak a születés után tapasztalható egyértelműen ez a különbség a két nem között. Ennek ellenére a rendszeres vizsgálatok során figyeld meg a csöppség pulzusát, hátha mégis van alapja a hiedelemnek.

Árulkodó étkek

A dédszülők esküsznek rá, hogy a kívánósságból is meg lehet jósolni a kicsi nemét. Talán van benne valami, éppen ezért tudatosan kezdd el figyelni magad, mit ennél inkább. A sós és savanykás ízek egyértelműen kisfiúra utalnak, mint ahogy a fehérjében gazdag étrend is. Ha húst ennél hússal, és ehhez még sajtot is harapnál, akkor első lépésben a kék rugdalózókat érdemes szemügyre venned a boltban. Inkább az édesebb dolgokat részesíted előnyben? A süti- és csokievés kislányt jelez, mint ahogy a gyümölcs, főleg a narancsos édességek és torták fogyasztása is. A különféle gyümölcsleveket is inkább a lányos anyukák kívánják.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A sugárzó bőr titka

Egyéb népi megfigyelések is rendelkezésre állnak, ha szeretnéd megtudni, ki lakik a pocakodban. Állítólag az anyuka bőre is bizonyos jeleket mutathat, melyekből már következtetni lehet a kicsi nemére. A jéghideg lábfej, a száraz kézfej, de életteli, rózsás, kisimult arcbőr kisfiúra enged következtetni, míg a pattanások megjelenése az arcon, illetve a karikás szemek és a folyamatos arcpirosság kislányra utal. Állítólag a kismama szervezetében lejátszódó folyamatok felelősek a fenti különbségért - a kisfiúkat váró nők hormonháztartása kevésbé borul fel, mint a lányos anyukáké.

Sokan beszámolnak róla, hogy amikor egy kis focistát hordtak a szívük alatt, szépnek és kívánatosnak érezték magukat, míg ha egy apró balerinát vártak, az arcuk kissé eltorzult, nem érezték jól magukat a bőrükben. Emellett érdemes a vizeletedet is tanulmányoznod, mert a halványsárgás árnyalat kissrác, míg az élénkebb tónus kiscsaj érkezését jelentheti.

A hasad formája

A terhesség előrehaladtával a pocak formája is támpontot adhat - ezt már biztosan hallhattad te is a közvetlen környezetedben. A megfigyelések szerint, ha a súlyfelesleg főleg a hasra megy, és inkább csúcsos a pocakod, akkor nagy valószínűséggel kékre kell majd festeni a gyerekszobát. Emellett a mellbimbó körüli területet is vedd szemügyre, mert a hirtelen elszíneződés szintén ezt jelentheti. Ha inkább a csípődre mentek a pluszkilók, a hasad kerek, és a baba fent helyezkedik el, szinte a bordád alatt, akkor a rózsaszínre mutatkozik nagyobb esély. Úgy nézel ki, mintha egy kosárlabdát dugtál volna a ruhád alá? Akkor szinte biztosan kislányt hordasz a szíved alatt.    

Ezt is szeretjük