Fiad vagy lányod születik? 4 jel, amelyből megtudhatod
Kíváncsi vagy, hogy fiad vagy lányod születik majd? Néhány jelből jó eséllyel megtudhatod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A baba neme többnyire csak a várandósság felénél tudható meg - ám még ez sem teljesen biztos. Vannak olyan szülők, akiknek tovább kell várniuk, mert a kicsi fedezékbe vonul, szégyenlősebb, és nem hajlandó megmutatni magát az ultrahangos vizsgálat alatt.

Nem érdemes türelmetlenkedni, előbb-utóbb - a baba gyors gyarapodása és ezzel egy időben a hely szűkössége miatt - úgyis kiderül az igazság. Addig viszont bevethetsz néhány népi praktikát, hogy megjósold, milyen nemű gyermeket hordasz a szíved alatt.

Összegyűjtöttünk neked négy jelet, ami segíthet a kérdés megválaszolásában. Természetesen egyik sem tekinthető perdöntő bizonyítéknak, hiszen egy 3D-s fényképnél semmi sem lehet meggyőzőbb, ám a várakozás perceit megédesítheted velük.

A szív dallama

Bosszantó lehet, amikor már a sokadig ultrahangos vizsgálatnál is csak a csöppség hátában gyönyörködhetsz.

Ám még így sem tud elbújni, a szívverése elárulhatja őt, de természetesen ehhez a jelhez komoly orvosi berendezésekre van szükség.

Ha a magzat szívverése 140-nél több percenként, akkor egy kis hercegnő költözött a pocakodba, míg ha ennél kevesebbet mutat a műszer, akkor egy kis herceggel gyarapodik a család.

Igaz, a szakemberek között nincs erre vonatkozóan teljes egyetértés, többen azt vallják, csak a születés után tapasztalható egyértelműen ez a különbség a két nem között. Ennek ellenére a rendszeres vizsgálatok során figyeld meg a csöppség pulzusát, hátha mégis van alapja a hiedelemnek.

Árulkodó étkek

A dédszülők esküsznek rá, hogy a kívánósságból is meg lehet jósolni a kicsi nemét. Talán van benne valami, éppen ezért tudatosan kezdd el figyelni magad, mit ennél inkább. A sós és savanykás ízek egyértelműen kisfiúra utalnak, mint ahogy a fehérjében gazdag étrend is. Ha húst ennél hússal, és ehhez még sajtot is harapnál, akkor első lépésben a kék rugdalózókat érdemes szemügyre venned a boltban. Inkább az édesebb dolgokat részesíted előnyben? A süti- és csokievés kislányt jelez, mint ahogy a gyümölcs, főleg a narancsos édességek és torták fogyasztása is. A különféle gyümölcsleveket is inkább a lányos anyukák kívánják.

A sugárzó bőr titka

Egyéb népi megfigyelések is rendelkezésre állnak, ha szeretnéd megtudni, ki lakik a pocakodban. Állítólag az anyuka bőre is bizonyos jeleket mutathat, melyekből már következtetni lehet a kicsi nemére. A jéghideg lábfej, a száraz kézfej, de életteli, rózsás, kisimult arcbőr kisfiúra enged következtetni, míg a pattanások megjelenése az arcon, illetve a karikás szemek és a folyamatos arcpirosság kislányra utal. Állítólag a kismama szervezetében lejátszódó folyamatok felelősek a fenti különbségért - a kisfiúkat váró nők hormonháztartása kevésbé borul fel, mint a lányos anyukáké.

Sokan beszámolnak róla, hogy amikor egy kis focistát hordtak a szívük alatt, szépnek és kívánatosnak érezték magukat, míg ha egy apró balerinát vártak, az arcuk kissé eltorzult, nem érezték jól magukat a bőrükben. Emellett érdemes a vizeletedet is tanulmányoznod, mert a halványsárgás árnyalat kissrác, míg az élénkebb tónus kiscsaj érkezését jelentheti.

A hasad formája

A terhesség előrehaladtával a pocak formája is támpontot adhat - ezt már biztosan hallhattad te is a közvetlen környezetedben. A megfigyelések szerint, ha a súlyfelesleg főleg a hasra megy, és inkább csúcsos a pocakod, akkor nagy valószínűséggel kékre kell majd festeni a gyerekszobát. Emellett a mellbimbó körüli területet is vedd szemügyre, mert a hirtelen elszíneződés szintén ezt jelentheti. Ha inkább a csípődre mentek a pluszkilók, a hasad kerek, és a baba fent helyezkedik el, szinte a bordád alatt, akkor a rózsaszínre mutatkozik nagyobb esély. Úgy nézel ki, mintha egy kosárlabdát dugtál volna a ruhád alá? Akkor szinte biztosan kislányt hordasz a szíved alatt.    

Ezt is szeretjük