Kíváncsi vagy, fiad vagy lányod születik? Ezekből jósolhatod meg a néphiedelem szerint
Úgy tartják, a has formája és a reggeli rosszullétek is árulkodók.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár ma már ultrahang segítségével könnyedén megállapítható, hogy a születendő baba fiú lesz-e, vagy lány, nem mindenki szeretné ezt előre tudni, így arra kérik az orvost, ne mondja el, még ha ő maga látja is az árulkodó jeleket.

Azért a kíváncsiság mégis mindenkiben ott van. Nem feltétlenül amiatt, hogy a babaszoba falszíne megfelelő legyen, vagy hogy a babaholmik ne legyenek túl lányosak egy fiúnak, illetve fordítva, hiszen a sárga, a fehér, a bézs és a zöld árnyalatai abszolút uniszexek.

Sokkal inkább a lelki készülődés, a várakozás, a minden gyakorlati szempontot nélkülöző kíváncsiság van a háttérben.

Néphiedelmek

Így voltak ezzel a kismamák már emberöltőkkel ezelőtt is, igaz, a régi időkben az orvostudomány még nem tette lehetővé, hogy ultrahang készüljön, hovatovább megmondják a születendő kicsi nemét. Éppen ezért az évszázadok során sok-sok néphiedelem született, amely a születendő baba nemét hivatott megjósolni. Ilyen a következő tíz is, melyeket ha van kedved, magad is sorra vehetsz, átgondolhatsz, és akár statisztikát is csinálhatsz, tízből hány jellemző utal lány, illetve fiú születésére.

Igaz, mint a néphiedelmekre általában, ezek hitelességére sincs semmi garancia, de ha másra nem is, hát egy jó mókának mindenképp beválhat az otthoni jósolgatás.

A pocak formája

Az egyik feltételezés szerint a has formájából lehet megjósolni, milyen nemű lesz a kicsi. Ha a születendő baba kislány lesz, akkor a has inkább kerek, ha pedig fiú, akkor inkább csúcsos a formája.

Rosszullétek

A terhesség elején a reggeli rosszullétek sajnos sok kismamának okoznak kellemetlenséget. A néphiedelem szerint azok, akiket ez kevésbé, illetve nem kínoz, fiút fognak szülni, akik viszont sokat émelyegnek, lányt hordanak a szívük alatt.

A lábszőr növekedési gyorsasága

Kicsit talán megmosolyogtató a néphiedelem, de azt mondják, abban az esetben, ha a kismama fiút fog szülni, lábán a szőr gyorsabban nő, mint akkor, ha a születendő baba kislány lesz.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Közérzet

Ha a kismama a kilenc hónap alatt jól érzi magát, nem különösebben fáradékony és nem viseli meg a terhesség, a néphiedelem szerint fia lesz. Nem így akkor, ha lánya, ugyanis ebben az esetben a rossz közérzet a jellemző.

A pocak helyzete

A néphiedelem szerint abban az esetben, ha a kismama hasa inkább alacsonyan helyezkedik el, valószínűsíthetően fiút hoz majd a világra, míg ha inkább magasan, akkor kislányt.

A test változása

A régiek úgy hitték, ha a terhesség alatt a nő arca kerekedik inkább, akkor kislány fog születni, ha viszont inkább a popsira megy néhány plusz kiló, a születendő baba valószínűleg kisfiú lesz.

Kívánósság

A néphiedelem szerint akkor, ha a kismama a terhesség alatt inkább fehérjét, tehát például húst, sajtot kíván enni, akkor fiút fog szülni, ha inkább az édesség az, amit gyakran enne, kislány lesz a baba.

A bőr állapota

A terhes nő bőrének állapota is sokat elárulhat a néphiedelem szerint. Ha a kilenc hónap alatt az arc pattanásos lesz, akkor valószínűleg kislány lesz a baba, ha viszont a kéz kiszárad, akkor fiút vár a kismama.

A szülési fájdalmak enyhítése

A szülési fájdalmak természetes módokon is enyhíthetők. Nézd meg erről szóló videónkat!

Jóslás jegygyűrűvel

Ha a kismama jegygyűrűjét egy hosszú cérnaszálon a hasa fölé lógatja, és az körbe-körbe kezd mozogni, kisfiú fog születni, ha pedig jobbra-balra himbálózik, akkor kislány, így tartja a néphiedelem.

A vizelet színe

Úgy tartják, a vizelet színe is árulkodó lehet a baba nemét illetően. Valószínű, hogy fiú fog születni, ha a vizelet színe csillogó sárga. Akkor azonban, ha a vizelet sötétsárga, kislány lakik a pocakban.

Ezt is szeretjük