Veszélyes lehet a babára a terhesség alatt szedett D-vitamin
A terhesség alatt szedett D-vitamin növeli gyermekek körében az ételallergia kockázatát.
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A terhesség alatt szedett D-vitamin növeli gyermekek körében az ételallergia kockázatát a legfrissebb német kutatási eredmények szerint.
Az Allergy című szakfolyóiratban publikált kutatás szerint a terhesség ideje alatt szedett D-vitamin megnöveli a megszülető gyermeknél az ételallergia kockázatát.
Mindig pozitív volt a megítélése
A német kutatók eredménye azért meglepő, mert a D-vitaminnak mindig pozitív volt a megítélése. Erősíti a csontokat, véd a téli időszakban a megfázásos betegségek ellen, és már közel 50 éve adják a kisgyermekeknek a csontrendszerük erősítésére.
Hazánkban is hároméves korig ajánlott a D-vitamin szedése, különösen a napfényszegény téli időszakban.
Éppen a leírt pozitív hatások miatt jelent újdonságot a német kutatás eredménye. A D-vitamin és az allergia közötti összefüggésre már az 1990-es években felfigyeltek, de átfogó vizsgálatok nem készültek. Most a Luther Márton Egyetem és a Helmholtz Környezetkutató Intézet kétéves közös projektjében ezt a kérdést vizsgálták meg, írja az etelallergiasoknak.hu.
Kevesebb D-vitamin, kisebb kockázat
A helyi kórházzal együttműködve 622 édesanyát és gyermekeiket vonták be a vizsgálatba. Megmérték az anyák, illetve a köldökzsinór vérének D-vitamin-tartalmát, valamint megfigyelték, hogy a születéstől számított két éven belül kialakul-e ételallergia a kicsiknél.

Allergiagyanús tünetek
Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy az anyák vérének magas D-vitamin-tartalma fokozza a gyermekeknél az ételallergia kockázatát, míg az alacsony D-vitamin-szint csökkenti a kockázatokat.
A kutatók szerint a jelenség hátterében az áll, hogy a D-vitamin magas koncentrációja csökkenti a T-sejtek számát, ami pedig fontos szerepet játszik a túlzott immunműködés visszafogásában.
Ha nem muszáj, ne szedd!
Noha a vér D-vitamin-tartalmát számos tényező befolyásolja, így az évszak, a napon és a szabadban eltöltött idő, a kutatás vezetője azt tanácsolja, hogy a várandós anyukák, ha más okból kifolyólag nincs rá szükség, ne szedjenek kiegészítő D-vitamint a terhesség ideje alatt, mert az eredményeik alapján növelheti a gyermekeknél az ételallergia kialakulásának kockázatát. Dr. Kristin Weiße, a kutatás vezetője hangsúlyozta, hogy bár más tényezők is szerepet játszanak az ételallergia kialakulásában, a D-vitamin szerepének figyelembe vétele ennek ellenére fontos, mert a feltárt összefüggések egyértelműek.
Forrás: SeoPress
OLVASD EL EZT IS!

- gyógyszer
- terhesség
11 gyógyszerfajta, ami nagy bajt okozhat, ha terhes vagy

- szülés
- terhesség
7 alattomos magzatkárosító

- baba
- terhesség