Legyőzte a rákot, és 40 kilót fogyott kitartásával Kata: bebizonyította, hogy 45 évesen sem lehetetlen új életet kezdeni
A 45 éves Kata nem csak a rákot győzte le, de másfél év alatt 40 kilótól is megszabadult.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Varga Kata bebizonyította, hogy túl a negyedik X-en sem lehetetlen a teljes életmódváltás. 2018-ban még 143 kilót mutatott alatta a mérleg, másfél év alatt 40 kilótól sikerült megszabadulnia. Bár azt mondja, messze még a cél, hiszen álma, hogy 80 kiló legyen, de úgy gondolja, akaratereje és magába vetett hite segít elérnie ezt is. 

Kata azt mondja, régebben nem volt elég erős a kitartása ahhoz, hogy lefogyjon. Pedig évek, évtizedek óta megfeszített tempót diktált, ami sajnos az egészségébe került. Magas lett a vérnyomása, inzulinrezisztenciát és kiégést – Burnout - szindrómát állapítottak meg nála. Bár ő maga is tudta, hogy ez így nem mehet tovább, lelkileg nem volt elég erős ahhoz, hogy változtasson életén.

"Rosszindulatú daganatot diagnosztizált az orvos"

Akkor döntött a teljes életmódváltás mellett, amikor az orvos rosszindulatú daganatot diagnosztizált nála. Mivel tudta, hogy az élete forog kockán, vett egy nagy levegőt, és elhatározta, bármi áron, de legyőzi a mellrákot, majd a túlsúlyt is.

2-ok
Fotó: Varga Kata

- Amikor megtudtam, hogy a csomó a mellemben rosszindulatú, nagyon összetörtem. Arra gondoltam, hogy olyan keveset éltem még, és hogy nemsokára meghalok. Napokig magam alatt voltam, és valahogy megállt az idő. Már semmi sem volt fontos és sürgős. Csak ültem a párommal a kedvenc almafánk alatt, fogtuk egymás kezét, és csendben néztük a szépet a környezetünkben. Félelmeink voltak, hiszen nem tudtuk, hogy mi lesz, soha nem voltam kórházban, nem volt soha műtétem, nem tudtuk, hogy van-e áttét, mindentől féltem. Nagyon vártam már a műtétet, hogy kiderüljön, mi lesz ezután. Hiszen anyukám pár éve daganatban halt meg, gyors lefolyású volt, szörnyű volt látni a leépülését. A műtét után után kiderült, hogy szerencsére nincs áttét, így még inkább elhatároztam, hogy folytatom az életmódváltást és a lelki egyensúlyom helyreállítását. Hálás voltam, hiszen ha nincs ez a sok rossz, nem biztos, hogy tudtam volna változtatni az életemen - mondta.

- Arra gondoltam, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyógyuljak. Én vagyok a legfontosabb a saját életemben, és ha én rendben vagyok, akkor tudok másoknak is segíteni. Sok orvosi anyagot hallgattam meg, sok szakemberrel beszéltem, és azt a megerősítést kaptam, hogy nemcsak a testet, hanem a lelkemet is helyre kell rakni a teljes gyógyuláshoz. Elkezdtem pozitívan gondolkozni, értékelni a jót körülöttem, és megtanultam még hálásabb lenni mindenért - vallotta be.

A cikk az ajánló után folytatódik

Legyőzte a rákot és a túlsúlyt is

- Mint mindenki, én is szerettem volna gyorsan leadni a túlsúlyt. De a fogyás többösszetevős. Nem csak az addigi táplálkozási szokások megváltoztatása és a mozgás fontos az életmódváltáshoz, hanem a lelki egyensúly helyreállítása is. Utóbbit felismerve és rendezve jön létre az egészséges önkép, ami a lelki egyensúly alapja. Nekem is ezzel kellett kezdeni. Megtalálni önmagamat, értékelni a jó tulajdonságaimat, amit mások az évek, évtizedek alatt eltiportak, mert megengedtem nekik. Ezért nálam az életmódváltás mellett óriási szerepet kapott az, hogy lelkileg is rendbe tegyem magam  – mondta.

"Úgy kezdtem el törődni a testemmel, mint azelőtt még soha"

Kata több orvossal is konzultált, akik mindenben támogatták, és segítették a nehéz úton. Szénhidrátmentes diétát követett, a mai napig így táplálkozik.

- Mindig is szerettem a nyers zöldségeket, gyümölcsöket, de a betegségem után ezek lettek a fő összetevői az étkezésemnek. Egyáltalán nem ettem feldolgozott szénhidrátokat, pékárut, kenyeret, tejet, tejtermékeket, édességet, cukrozott üdítőket. Főként nyers és párolt zöldségeket, csirkemellet fogyasztottam salátával. Létfontosságúak számomra az étrendkiegészítők, hogy az ásványi anyagokkal és nyomelemekkel a hiányállapotot megszüntessem. Így a reggelim mindig egy vitaminos fehérjeturmix speciális vitaminokkal és ásványi anyagokkal, gyümölccsel ízesítve. Ebédre húst eszem salátával, uzsonnára ugyanazt, és ha este még éhes vagyok, akkor egy kis gyümölcsöt fogyasztok. Az étkezések mellett tiszta vizet és cukormentes gyógynövényteákat iszom. Ha pedig úgy érzem, stagnál a súlyom, megemelem a nyers zöldségek mennyiségét, és beiktatok egy zöldségekből, gyógynövényekből álló léböjtkúrát – árulta el Kata.

Kata legyőzte a rákot, és önbizalma is visszatért.
Kata legyőzte a rákot, és önbizalma is visszatért.
Fotó: Varga Kata

 "Lift helyett lépcsőztem, kocsi helyett gyalogoltam"

Kata a mozgást is apránként iktatta be az életébe, ma pedig már napi szinten űzi. Azt mondja, egyre több az energiája, egyre többet bír, és sokkal jobban érzi magát a bőrében.

- Az elején apró mozgásokat csináltam, például lift helyett lépcsőztem, kocsi helyett gyalogoltam, vagy az ágyon lábemeléseket csináltam. Van egy kis hobbikertem, ott kertészkedek. A ház körüli teendőket úgy végeztem, hogy az izmaim szépen nyúljanak, mintha csak egy edzőteremben lennék. Egyre többet bírok, így a gyors gyaloglás és a vibrációs testedzés a mindennapjaim részévé vált - mondja Kata, akinek fogyása nemcsak az egészségén változtatott, de hatalmas önbizalmat is adott neki.

Kata még 20 kilótól szeretne megszabadulni, 80 kiló a cél.
Kata még 20 kilótól szeretne megszabadulni, 80 kiló a cél.
Fotó: Varga Kata

- Jóleső érzés, hogy sok pozitív visszajelzést kapok, hogy milyen csinos lettem. Én is megállok néha a tükör előtt, és megdicsérem magamat.  Most értem el a mínusz 41 kilót, van még hátra 20, de biztos vagyok benne hogy az is sikerülni fog! Természetesen az elvesztett kilókkal új stílusom lett, a képeket a Facebookon is megosztom. A kapott visszajelzések még inkább motiválnak, és inspirálnak arra, hogy végigcsináljam a teljes életmódváltásomat – mondta.

30 kilót adott le Brigi, ma ő segít másoknak a fogyásban

30 kilótól szabadult meg 14 hónap alatt, a túlsúlyt pedig két különböző módszerrel adta le. Életmódtanácsaival és zsírégető edzéseivel ma már ő segít másokon.

Borító-és ajánlóképek: Varga Katalin

Ezt is szeretjük