Salaktalanító, vízhajtó, savtalanító - Mi az?
A méregtelenítésért és szervezeted egyensúlyának helyreállításáért természetes szerekkel teheted a legtöbbet. Ez a három segít ebben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elhízás és a túlsúly hátterében gyakran a szervezet helytelen életvitelből fakadó elsavasodása áll, melynek tüneteit a salakanyagok és a feleslegesen visszatartott folyadékmennyiség jelenléte még kellemetlenebbé teszi. Nem véletlen tehát, hogy az egészséges életmód felé vezető úton az első lépést a szakértők szerint is a méregtelenítés jelenti.

Fontos azonban, hogy ehhez természetes, ugyanakkor hatékony és számos jótékony tulajdonságot magukénak tudó szereket használj fel. A következő hármat bátran választhatod.

Yerba-Lapacho tea

A Yerba-Lapacho tea Dél-Amerika esőerdeiből származik, ahol a bennszülöttek elsősorban étvágycsökkentő és bőrtisztító hatása miatt használják. Nálunk a Candida-hullám idején vált ismertté, a tea ugyanis megszünteti a bélgombák táptalaját, mivel előnyösen befolyásolja a bélflórát, és erőteljesen ösztönzi az immunrendszert. Ezenkívül véd a vírusoktól, erősíti a sejtstruktúrát, természetes vízhajtó hatása révén segít megszüntetni a vizesedés tüneteit, és az emésztőrendszer megtisztulásához is hozzájárul.

Külső gombás megbetegedések és bőrproblémák esetén fürdővízhez adva is ajánlják. Kevésbé ismert az a tény, hogy a lapachofa kérgéből nyert teának kimagasló ásványianyag- és nyomelemtartalma van, ezért ideális sportolás vagy szaunázás után fogyasztani.

Ha a Yerba-Lapacho teát C-vitaminnal együtt fogyasztod, akkor képes jelentős mértékben felgyorsítani a méregtelenítést, valamint csökkenti az allergiára való hajlamot is. Egy liter vízhez adj két teáskanál teát, melyet három percig forralj. Ha terápiás céllal iszod, akkor akár napi 12 pohárral is elfogyaszthatsz belőle, általában azonban legfeljebb napi három pohárral javasolt.

Grépfrútmag-kivonat

Az utóbbi időben a megnövekedett Candida-problémával összefüggésben egy új csodaszer söpört végig a magazinok egészségügyi rovatain: a grépfrútmag-kivonat, mely természetes eredetű orvossága e betegségnek. Mivel antibiotikum, emellett gomba- és vírusölő hatása is van, kitűnő alternatívát jelent a vegyi anyagokkal szemben is, tisztítja a vért, az ellenséges betolakodókkal pedig úgy bánik el, mint egy különleges kommandó, mely célzottan csak rájuk irányul, a bélflóra fontos baktériumainak viszont nem árt.

A grépfrútmag-kivonat testi síkon visszaszorítja a káros mikroorganizmusokat, amivel elősegítheti a test védelmi rendszerének regenerációját és az öngyógyító folyamatok beindulását is. Az értékes hatóanyag mindemellett serkenti az emésztés működését, az egyik legjobb természetes vízhajtó, amellett pedig, hogy tisztítja a szervezetet, a test savtalanításában is segít. A grépfrútmag hozzájárul a bélrendszer salaktalanításához is, továbbá a nehézfémek eltávolításában is szerepet játszik.

Kisebb és hirtelen fellépő panaszok esetén, mint például az akut gyomor-bél fertőzés, a gyulladások, az influenza vagy a nátha, gyorsan használ. Utazások előtt, illetve megelőzésként is ajánlatos szedni, például felkészíti az emésztőrendszert egy gasztronómiai szempontból is kalandos egzotikus utazásra. Pszichikai hatását tekintve azoknak ajánlott, akik hamar megijednek a nehezebb körülményektől, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy lelkileg megnyugtató hatása van. A kivonathoz gyógyszertárakban és gyógynövényszaküzletekben is hozzájuthatsz. Az adagolást tekintve tartsd be a termék leírásának utasításait.

Aloe vera

Ennek a növénynek olyan sok jó hatása van a szervezetre, hogy valóságos csodaszerként tartják számon. A kozmetika már régen ismeri és alkalmazza, azonban belsőleg, méregtelenítő, regeneráló, hidratáló, fiatalító és gyógyító eszközként is bevetheted. Elsősorban immunerősítő hatását kell kiemelni. Fő hatóanyaga az acemannan, mely az emberi szervezetben is előfordul, de csak a pubertáskorig termelődik. Később, akinek szerencséje van, kívülről kapja meg az acemannant, például ginsenggyökérből, shiitake gombából vagy kínai gyógynövényekből, mivel azonban ezek nem szerepelnek mindennapi táplálékaink között, táplálékkiegészítésként felhasználhatod az aloevera-kivonatot vagy -levet is.

Az acemannan elraktározódik a sejtmembránban, és ott helyben fejti ki védőhatását a vírusok, baktériumok, paraziták vagy a sugárzás ellen. Ezenkívül közvetlenül hat az immunrendszer sejtjeire, aktiválja őket, és segít továbbszállítani az idegen fehérjéket a vékonybélből a vastagbélbe. Az acemannan táplálja és védi a sejteket, hatással van a sejtanyagcserére, valamint már a sejt belsejében erősíti az immunitást.

Ezért a friss aloevera-kivonat fontos szerepet játszik az AIDS- és a rákkutatásban, ezenkívül pedig a sejtek méregtelenítésében. A növény nem csupán az egyes sejtekre van jó hatással, de a sejtcsoportosulások funkciójára is, így a bélműködést is képes javítani. Salaktalanítja, tisztítja és savtalanítja a szervezetet, elősegíti a bél méregtelenítését, a patogén mikroorganizmusok hatástalanítását és a táplálék lebontását. Az aloe verából készült termékeket elsősorban gyógynövényszaküzletekben és bioboltokban szerezheted be.

Cikkünk Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberger Testi és lelki megtisztulás című könyve alapján készült.

Bár a szerzők kimerítően részletes és kritikus leírását adják a különböző méregtelenítő, salaktalanító természetgyógyászati eljárásoknak, a könyv messze többet nyújt ennél. Megérteti e folyamatok lelki tényezőit, így megnyitja előtted a valóban eredményes méregtelenítés útját: a fizikai megtisztulás összekapcsolását az elengedés érzelmi-tudati dimenzióival. A szerzők két alappillérre támaszkodhattak munkájuk során: egyrészt az emberi szervezet, a lélek és a környezet mély megértéséről tanúskodó hagyományos kínai orvoslás elveire, másrészt saját, sok évtizedes terápiás tapasztalataikra.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
A könyv ára 1700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük