Az egyik leghatékonyabb zsírégető edzés otthonra: 8 cross-training gyakorlat, amit nem fogsz megunni
A cross-training sikerének a kulcsa a változatosságban rejlik, megannyi gyakorlat közül választhatsz, és állíthatod össze a számodra legmegfelelőbbet.

nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cross-training edzés lényege az állóképesség-növelés, nem csak kizárólag kardio-, erőnléti vagy saját testsúlyos gyakorlatokat tartalmaz, hanem ezeknek a kombinációit. Az edzésfajták széles palettájából választhatsz, akár egyedileg is összeállíthatod a számodra legmegfelelőbb edzésmódokat, és kialakíthatod azok sorrendjét.

Szakmáry Luca, a Pull Fitness személyi és funkcionális edzője is úgy véli, hogy a különböző mozgásformák felhasználásával maximalizálni lehet a teljesítményt - akár eszközhasználat nélkül mindössze pár négyzetméteren.

Cross-training edzés otthonra

Ehhez nem árt látni a különbséget az erőnléti, anaerob és a kardio-, aerob edzések között, ami az anyagcsere szintjén zajlik. A kardioedzés neve is árulkodó, hiszen az egyre gyorsuló pulzusszámon alapszik, ahogy serken a vérkeringés, úgy növekszik az állóképesség, és segít a vércukorszint stabilizálásában is. Cross-training edzésbe beletartoznak az erőnléti gyakorlatok is, a bevitt fehérjék táplálják az izmokat az oxigénnek köszönhetően edzés közben, idővel egyre szebben kirajzolódnak az izomtónusok. Az edzések hatékonysága a megfelelő táplálkozás, bemelegítés és nyújtás, azaz a levezetés mellett összefügg a rendszerességgel is, érdemes legalább heti két, jobb esetben három alkalommal beütemezni a 20-30 perces mozgást. Az alább látható, egyszerűen követhető és később tovább bővíthető vagy módosítható mintatervet kezdőknek szánjuk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük