Lapos has 3 hét alatt: a leghatékonyabb úszógumigyilkos gyakorlatok

Legyen izmos hasfalad a bikiniszezonra napi 30 perc edzéssel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még van néhány hét a bikiniszezonig, így maradt időd arra, hogy formába hozd magad. A pluszkilóktól talán egy gyors diétával is megszabadulhatsz, a lapos, feszes has záloga azonban a megfelelő táplálkozással kiegészített mozgás.

Összeállítottunk neked egy különösen hatékony haslapító gyakorlatokból álló edzésprogramot, melyet, ha minden nap elvégzel, három hét alatt eltüntetheted az úszógumikat, a hasad pedig izmos és szexi lesz.

Egyenes has pozíció

Ehhez a gyakorlathoz szükséged lesz egy ülőlabdára. Arccal a talaj felé feküdj rá a labdára, és lassan gurulj előre addig, amíg már csak a combod, a sípcsontod felső része vagy a lábfejed támaszkodik a labdán. Minél hátrébb kerül a labda, annál intenzívebb a gyakorlat.

A kézfejedet a válladdal egy vonalban tartva támaszkodj a talajra, és tartsd meg a testhelyzetet úgy, hogy közben a hasadat behúzod, a vállaidat pedig leereszted és a hátaddal egy vonalban tartod.

Maradj így 30 másodpercig, majd gurítsd előre a labdát, és egyenesedj fel. Két nagy lélegzetvétel után ismételd meg a gyakorlatot. Végezz el egy tízes sorozatot, de ha már nem tudod a labdán fekve egyenesen tartani a gerincedet, inkább tarts hosszabb szünetet.

Ez a gyakorlat a hasizmok mellett a hátizmot is erősíti, a legnagyobb hatással azonban a haránt hasizomra van, amely a legmélyebben fekvő és egyik legnehezebben edzhető izom.

Domborítás

A legjobb, ha ezt a gyakorlatot egy tükör előtt tudod végezni, mert így láthatod a hasad mozgását és meggyőződhetsz róla, hogy helyesen végzed a mozdulatsort.

Térdelj négykézlábra, a kezed legyen a válladdal egy vonalban, a térded pedig a csípőd alatt helyezkedjen el. Ne egyenesítsd ki túlzottan a gerincedet, hagyd meg a természetes ívét, vagyis a hát alsó részén legyen egy enyhe hajlat.

Vegyél mély levegőt, majd lassan lélegezz ki, közben húzd be a hasadat - a tükörben láthatod, ahogy a hasad felfelé mozdul. Vegyél mély levegőt, majd engedd ki a hasad. A gyakorlat közben ügyelj arra, hogy a gerinced laza maradjon. Végezz el egy tízes sorozatot a gyakorlatból. Ez a mozdulatsor a mélyebben fekvő, nehezen elérhető hasizmokat erősíti.

Még több haslapító edzés

Vizuális típus vagy? Nézd meg videónkat, és ismerj meg még több úszógumigyilkos gyakorlatot!

Ferde oldaltámasz

Ülj le a jobb csípődre, a térdeidet hajlítsd be úgy, hogy azok a csípőddel egy vonalban vagy kissé előbbre helyezkedjenek el. A jobb könyöködre vagy a jobb kézfejedre támaszkodva lassan emeld fel a csípődet a földről oldalirányba. Próbáld meg elképzelni, hogy oldalvást fekszel egy deszkán, és a térdeid, a csípőd és a vállad egy vonalban vannak egymással.

Más testrészeddel is gondod van?
Ha nem csak a hasadnak lenne szüksége egy alakformáló, zsírégető gyakorlatsorra, próbáld ki ingyenesen letölthető edzésterveinket!

A hasad legyen behúzva, a vállaid maradjanak lazák. Tartsd meg a pozíciót legalább öt másodpercig, mielőtt visszaereszkedsz a padlóra. Ha már jól megy a gyakorlat, nehezítésképpen kinyújthatod a karjaidat is. Ismételd meg háromszor a gyakorlatot mindkét oldalon.

Csavart felülés

Feküdj a hátadra, a lábadat hajlítsd 20 fokos szögben, a lábfejeid támaszkodjanak a földön. Kezeidet kissé fölfelé tartva ülj fel 45 fokban, a felsőtestedet pedig csavard balra. Lassan, fokozatosan ülj fel, vigyázva, hogy ne egyenesítsd ki vagy csavard meg túlzottan a hátadat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Lassan ereszkedj vissza, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik irányba csavarva a felsőtestedet. Végezd nagyon lassan a gyakorlatot, így sem a lendület, sem pedig a csípőhajlító izmok - amelyek a térdet a mellkas felé húzzák - nem segítik túlzottan a hasizmok munkáját. Ha már jól megy a gyakorlat, nehezítésképpen keresztezd a karjaidat a mellkasodon, vagy tedd mindkettőt a fejed mögé, hogy ezáltal növeld a hasizmok terhelését. Ismételd meg a mozdulatsort mindkét irányba tízszer.

Cikkünk Tanya Wyatt Légy a saját személyi edződ! című könyve alapján készült, mely a Hajja és Fiai Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük