5 szuper kültéri edzőpark Budapesten, ha a szabadban mozognál: ingyenesek, és szépen karban tartják őket
Nem kell több tízezreket otthagyni az edzőtermekben, hiszen ingyen is remek lehetőségek vannak a fővárosban.

budapesti-edzőpark5
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rendszeres testmozgás nagyon fontos része a kiegyensúlyozott életmódnak, hiszen nemcsak az egészségre van remek hatással, hanem csökkenthető vele a stressz, és a testet is átformálja. Sokan mégis nehezen veszik rá magukat, aminek több oka is lehet.

Sokan az időhiány miatt halogatják a sportolást, míg mások feszengve érzik magukat az edzőtermekben, de vannak olyanok is, akik nem szeretnének minden hónapban tízezreket elkölteni a kondibérletekre. Bármi is legyen az ok, a szabadtéri edzőparkok erre remek megoldást nyújtanak.

Ingyenes kondiparkok a fővárosban

A szabadtéri edzőparkoknak számos nagy előnyük van, és szerencsére nemcsak Budapesten, hanem már számos vidéki településen is egyre többet találni belőlük. Egyrészt a gyakorlatok helyes végzésével ugyanúgy át lehet mozgatni az eszközökkel az egész testet, mint egy fizetős edzőteremben, ráadásul sokkal felszabadítóbb érzés nem egy bezárt helyen, hanem a friss levegőn sportolni. A kültéri edzőparkok esetében az időhiányra sem lehet panaszkodni, hiszen már a főváros szinte minden kerületében találhatók ilyen létesítmények, és napi fél óra mozgással is sokat tehet valaki a testéért és egészségéért. Ezen a térképen könnyen tájékozódhatsz, melyik a hozzád legközelebb eső kültéri fitneszpark.

(Képek forrása: Simon Dorina / Femina, borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük