Azt hiszed, nem hizlalnak! 10 hétköznapi étel, ami centiket ragaszt rád
A müzlit bátran eheted, ha diétázol? Most választ kapsz a kérdésedre!

Dia

 	Majonézes saláta 	Egy finom, friss saláta nemcsak laktató, de az anyagcserédet is felgyorsítja. Nem mindegy azonban, mivel ízesíted a zöldségeket. A majonézes dresszingtől a könnyű étel igazi kalóriabombává válik. Öntetnek használj inkább jó minőségű növényi olajat és fűszereket vagy citromlevet.

Majonézes saláta

Egy finom, friss saláta nemcsak laktató, de az anyagcserédet is felgyorsítja. Nem mindegy azonban, mivel ízesíted a zöldségeket. A majonézes dresszingtől a könnyű étel igazi kalóriabombává válik. Öntetnek használj inkább jó minőségű növényi olajat és fűszereket vagy citromlevet.

Dia

 	Gyümölcslevek 	A frissen facsart gyümölcslevek sem éppen kalóriamentesek, hiszen gyümölcscukor-tartalmuk magas lehet, ám ezt még ellensúlyozzák rosttartalmukkal és vitaminjaikkal. A boltban kapható, előre gyártott, dobozos üdítők azonban hozzáadott cukrot és tartósítószereket tartalmazhatnak, ráadásul többnyire fel is vannak hígítva, így rosttartalmuk sem olyan magas. Ha szeretnél lefogyni, jobban teszed, ha a nem 100%-os gyümölcsleveket messziről elkerülöd. 	Kapcsolódó cikk: 	3 egészségesnek hitt ital, ami valójában hízáshoz vezet »

Gyümölcslevek

A frissen facsart gyümölcslevek sem éppen kalóriamentesek, hiszen gyümölcscukor-tartalmuk magas lehet, ám ezt még ellensúlyozzák rosttartalmukkal és vitaminjaikkal. A boltban kapható, előre gyártott, dobozos üdítők azonban hozzáadott cukrot és tartósítószereket tartalmazhatnak, ráadásul többnyire fel is vannak hígítva, így rosttartalmuk sem olyan magas. Ha szeretnél lefogyni, jobban teszed, ha a nem 100%-os gyümölcsleveket messziről elkerülöd.

Kapcsolódó cikk:
3 egészségesnek hitt ital, ami valójában hízáshoz vezet »

Dia

 	Méz 	Bár a benne található vitaminok miatt a méz jóval egészségesebb a cukornál, kalóriatartalma közel azonos magasságú, glikémiás indexe pedig 90% fölött van. Ha kristálycukor helyett mézet használsz, már tettél valamit az egészségedért, de még semmit nem tettél a hízás megállításáért.

Méz

Bár a benne található vitaminok miatt a méz jóval egészségesebb a cukornál, kalóriatartalma közel azonos magasságú, glikémiás indexe pedig 90% fölött van. Ha kristálycukor helyett mézet használsz, már tettél valamit az egészségedért, de még semmit nem tettél a hízás megállításáért.

Dia

 	Müzli 	Sokan összekeverik a müzlit a teljes kiőrlésű gabona- és zabpehellyel. Míg utóbbiak egy finom, rostban gazdag, laktató reggeli részét képezhetik, addig a müzlik többsége rengeteg mesterséges anyagot és cukrot, viszont kevés rostot tartalmaz, így csak rövid időre emeli meg a vércukorszintedet, ráadásul még hizlal is. 	Kapcsolódó videó: 	Ezért fontos a reggeli! »

Müzli

Sokan összekeverik a müzlit a teljes kiőrlésű gabona- és zabpehellyel. Míg utóbbiak egy finom, rostban gazdag, laktató reggeli részét képezhetik, addig a müzlik többsége rengeteg mesterséges anyagot és cukrot, viszont kevés rostot tartalmaz, így csak rövid időre emeli meg a vércukorszintedet, ráadásul még hizlal is.

Kapcsolódó videó:
Ezért fontos a reggeli! »

Dia

 	Szőlő 	Bár antioxidánsainak köszönhetően az egyik legegészségesebb gyümölcsként tartják számon, fogyaszd mértékkel, gyümölcscukor-tartalma ugyanis nagyon magas, ezért, ha sokat eszel belőle, hizlaló lehet. Fokozottan igaz ez az aszalt szőlőre, közismertebb nevén a mazsolára, ami sokszor hozzáadott cukrot is tartalmaz, hogy édesebb legyen. 	Kapcsolódó cikk: 	Candida-fertőzéskor nem ajánlott, tisztítókúrához kell »

Szőlő

Bár antioxidánsainak köszönhetően az egyik legegészségesebb gyümölcsként tartják számon, fogyaszd mértékkel, gyümölcscukor-tartalma ugyanis nagyon magas, ezért, ha sokat eszel belőle, hizlaló lehet. Fokozottan igaz ez az aszalt szőlőre, közismertebb nevén a mazsolára, ami sokszor hozzáadott cukrot is tartalmaz, hogy édesebb legyen.

Kapcsolódó cikk:
Candida-fertőzéskor nem ajánlott, tisztítókúrához kell »

Dia

 	Olajos magok 	Értékes ásványi anyagokat tartalmaznak, ezért néhány szemet akár a diéta ideje alatt is elrágcsálhatsz belőlük, de tarts mértéket: az olajos magoknak rendkívül magas a kalóriatartalmuk, így már kis mennyiségben is hizlalóak lehetnek, ráadásul a bőrödnek sem tesznek jót.

Olajos magok

Értékes ásványi anyagokat tartalmaznak, ezért néhány szemet akár a diéta ideje alatt is elrágcsálhatsz belőlük, de tarts mértéket: az olajos magoknak rendkívül magas a kalóriatartalmuk, így már kis mennyiségben is hizlalóak lehetnek, ráadásul a bőrödnek sem tesznek jót.

Dia

 	Édesítőszerek 	Sajnos a kristálycukorral szemben az édesítőszerek sem jelentenek tökéletes alternatívát: mivel a szervezeted megszokta, hogy az édes ízt egy nagy adag szénhidrát követi, ennek elmaradásakor pánikszerű raktározásba kezd, ráadásul üzenetet küld az agyadba, miszerint azonnal cukorra van szükséged. 	Kapcsolódó cikk: 	3 fogyókúragyilkos táplálék - Így váltsd ki őket! »

Édesítőszerek

Sajnos a kristálycukorral szemben az édesítőszerek sem jelentenek tökéletes alternatívát: mivel a szervezeted megszokta, hogy az édes ízt egy nagy adag szénhidrát követi, ennek elmaradásakor pánikszerű raktározásba kezd, ráadásul üzenetet küld az agyadba, miszerint azonnal cukorra van szükséged.

Kapcsolódó cikk:
3 fogyókúragyilkos táplálék - Így váltsd ki őket! »

Dia

 	Diabetikus csokoládé 	Az édesítőszerrel készült csokoládé cukorbetegeknek, nem pedig fogyni vágyóknak készül. Bár cukrot nem tartalmaz, jóval több zsírt adnak hozzá, hogy íze és állaga minél jobban hasonlítson a valódi csokoládéhoz.

Diabetikus csokoládé

Az édesítőszerrel készült csokoládé cukorbetegeknek, nem pedig fogyni vágyóknak készül. Bár cukrot nem tartalmaz, jóval több zsírt adnak hozzá, hogy íze és állaga minél jobban hasonlítson a valódi csokoládéhoz.

Dia

 	Banán 	Naponta egy banán a reggeli vagy délutáni órákban még nem jelent veszélyt, de tartsd szem előtt, hogy a sárga déligyümölcsnek rendkívül magas a szénhidráttartalma, ezért azon kevés gyümölcsök közé tartozik, melyek akár a fogyókúrádat is veszélyeztethetik. 	Kapcsolódó cikk: 	3 egészségügyi érv a banánfogyasztás mellett »

Banán

Naponta egy banán a reggeli vagy délutáni órákban még nem jelent veszélyt, de tartsd szem előtt, hogy a sárga déligyümölcsnek rendkívül magas a szénhidráttartalma, ezért azon kevés gyümölcsök közé tartozik, melyek akár a fogyókúrádat is veszélyeztethetik.

Kapcsolódó cikk:
3 egészségügyi érv a banánfogyasztás mellett »

Dia

 	Joghurt 	A finom, krémes, fehérjegazdag finomság igazi éhségűző nass lehet a fogyókúra idején, de nem mindegy, milyen joghurtot kanalazol. Míg a görög joghurtra különleges kultúrájának köszönhetően diéta is épül, addig a magas zsírtartalmú, tartósított változatok könnyen a csípődön ragadhatnak. 	Kapcsolódó cikk: 	A legerősebb emésztésserkentő - Fogyj görög joghurttal! »

Joghurt

A finom, krémes, fehérjegazdag finomság igazi éhségűző nass lehet a fogyókúra idején, de nem mindegy, milyen joghurtot kanalazol. Míg a görög joghurtra különleges kultúrájának köszönhetően diéta is épül, addig a magas zsírtartalmú, tartósított változatok könnyen a csípődön ragadhatnak.

Kapcsolódó cikk:
A legerősebb emésztésserkentő - Fogyj görög joghurttal! »

Ezt is szeretjük
Fotó: