8 étel, ami nemcsak a fogyást segíti, de erős gyulladáscsökkentő is: támogatják a szervezet működését
A gyulladás csökkentése ugyanolyan fontos lehet a fogyás szempontjából, mint az étrend és a testmozgás.

gyulladáscsökkentő-ételek1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki valaha is belevágott már a fogyókúrába, az jól tudja, hogy nem könnyű folyamatosan odafigyelni a helyes étkezésre és a testmozgásra. A legtöbb esetben viszont a kitartó munkának meglesz az eredménye, és folyamatosan leolvadnak azok a pluszkilók, amik annyira zavaróak.

Egyeseknél viszont minden erőfeszítés ellenére sem indul el a kívánt változás. Ennek több oka is lehet, azonban szinte minden esetben valamilyen egészségügyi probléma húzódik a háttérben - például valamilyen gyulladás van a szervezetben, ami gátolja a fogyást.

Gyulladáscsökkentő ételek, amik segítik a fogyást

Az enyhébb, alacsony szintű gyulladások lényegében egy jelzőrendszernek felelnek meg, amik arra figyelmeztetik a szervezetet, hogy kapcsolja be a védekező mechanizmusát, és aktiválódjon az immunrendszer. Ezt kiválthatják kórokozók, de akár egy megváltozott saját sejt is, így tartós láz és folyamatos fájdalmak esetén mindenképp ajánlott orvoshoz fordulni. A gyulladás csökkentése azonban nemcsak gyógyszerekkel történhet, hanem számos olyan étel és alapanyag is van, amik segíthetnek ebben. Ezek nemcsak a gyulladást csökkentik, de a diétát is támogatják, így fogyasztásuk megelőzés céljából is javasolt.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük