8 étel, ami nemcsak a fogyást segíti, de erős gyulladáscsökkentő is: támogatják a szervezet működését
A gyulladás csökkentése ugyanolyan fontos lehet a fogyás szempontjából, mint az étrend és a testmozgás.

gyulladáscsökkentő-ételek1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki valaha is belevágott már a fogyókúrába, az jól tudja, hogy nem könnyű folyamatosan odafigyelni a helyes étkezésre és a testmozgásra. A legtöbb esetben viszont a kitartó munkának meglesz az eredménye, és folyamatosan leolvadnak azok a pluszkilók, amik annyira zavaróak.

Egyeseknél viszont minden erőfeszítés ellenére sem indul el a kívánt változás. Ennek több oka is lehet, azonban szinte minden esetben valamilyen egészségügyi probléma húzódik a háttérben - például valamilyen gyulladás van a szervezetben, ami gátolja a fogyást.

Gyulladáscsökkentő ételek, amik segítik a fogyást

Az enyhébb, alacsony szintű gyulladások lényegében egy jelzőrendszernek felelnek meg, amik arra figyelmeztetik a szervezetet, hogy kapcsolja be a védekező mechanizmusát, és aktiválódjon az immunrendszer. Ezt kiválthatják kórokozók, de akár egy megváltozott saját sejt is, így tartós láz és folyamatos fájdalmak esetén mindenképp ajánlott orvoshoz fordulni. A gyulladás csökkentése azonban nemcsak gyógyszerekkel történhet, hanem számos olyan étel és alapanyag is van, amik segíthetnek ebben. Ezek nemcsak a gyulladást csökkentik, de a diétát is támogatják, így fogyasztásuk megelőzés céljából is javasolt.

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük