Leszámolt a szorongásával, 45 kilót fogyott
Képeken a látványos változás
Az evés nem segít a szorongás megszüntetésében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jessica Skarzynski jelenleg ideje nagy részét futással, illetve azzal tölti, hogy lelkesíti a fogyni vágyókat. Mindezt teszi úgy, hogy néhány évvel ezelőtt még egyetlen mérföldet sem tudott lefutni.

Jessica még túlsúlyosan...
...és fitten, 45 kiló mínuszban

Jessica sikeres, inspiráló fogyástörténetéről a popsugar.com életmódmagazin számolt be.

Jessica: 45 kiló mínusz

- Már fiatalon küzdöttem a túlsúllyal összefüggésben kialakult szorongással, depresszióval. 2004-ben kezdtem el szorongásoldó gyógyszert szedni, abban az évben 122 kiló volt a súlyom, anyámnál pedig júliusban mellrákot diagnosztizáltak. Szerencsére a sikeres kezeléseknek köszönhetően meggyógyult, de az események egy egészségesebb életmód felé tereltek. Úgy éreztem, jobban kell vigyáznom magamra.

Zsírégető mozgásformák

Jessica kezdetben sokféle mozgásformát kipróbált, a kick boxtól a hot jógáig, de a futásban találta meg önmagát. Mint mondja, ez az a sport, ami tökéletesen kikapcsolja, futás közben csak arra összpontosít, amit éppen csinál, nem kavarognak a gondolatai. Mivel éppen félmaratonra edz, szigorú edzéstervében szerepel a futás mellett kerékpározás, ellipszis tréner és úszás is.

Hogy az edzés nem váljon unalmassá, és könnyebben tartsa a tempót, Jessica dinamikus zenéket hallgat közben. A zene és az edzés kapcsolatáról bővebben is olvashatsz korábbi cikkünkben.

Leszámolt a szorongással

- Jelenleg napi 1700-1900 kalóriás étrendet tartok, nem mérem a súlyomat naponta, mániákusan. Távol tartom magam a finomított cukortól, fehér liszttől és hasonlóktól. A fogyásnak, illetve a sportnak köszönhetően nőtt az önértékelésem, javult a hangulatom, évek óta nem szedem a szorongás elleni gyógyszert. Ez már önmagában elég motiváció számomra ahhoz, hogy a továbbiakban is a megkezdett úton haladjak.

Jessica tanácsa a fogyni vágyóknak

- Mindenekelőtt fontos, hogy ne hasonlítsd magad másokhoz. Ellenkező esetben könnyen bekúszhatnak a fejedbe a negatív gondolatok, amikor úgy tűnik, körülötted mindenki másnak jobban megy a diéta vagy a sport. Én sem vagyok tökéletes, nem vagyok egészségügyi szakember sem, de sikerült leadnom 45 kiló felesleget - élő bizonyítékként, hogy te is képes leszel rá.

Ezt is szeretjük